maanantai 27. tammikuuta 2014

Esteitä!

Moikka taas! Jatketaan heppakuulumisilla, olin nimittäin eilen (sunnuntaina) estetunnilla Viivi- nimisellä hevosella. Tunti oli todella kiva ja nyt kerronkin siitä vähän tarkemmin.

kuvan laatu on kyllä päätähuimaava...
  Alotimme yksinkertaisella ravivoltti tehtävällä, jossa kaarrettiin pitkän sivun alusta vähän ulospäin ja tehtiin puomien ympärille ravissa voltti. Harjoitus sujui hyvin, mutta volteista piti tehdä niin pienet että Viivi meinasi kokoajan hidastaa käyntiin.

Yritän auttaa teitä tajuamaan tämän piirtämällä kuvia :)
  Volttien jälkeen siirryttiin tekemään puomiharjoitusta. Ensin tultiin ravissa kolme ravipuomia jonka jälkeen nostettiin laukka. Lyhyellä sivulla laukka piti ottaa tosi lyhyeksi ja muutama askel ennen laukkapuomeja piti pyytää reilusti eteen, jotta ponnistuspaikka saataisiin kohdilleen. Minulla ja Viivillä on molemmilla ollut vähän hyppytaukoa, joten ensimmäiset laukkapuomit tuli tosi lähelle, mutta parin toiston jälkeen tämäkin alkoi sujua.
Tässä on siis se puomitehtävä
  Puomitehtävän jälkeen hypättiin ensin ristikkoa jossa oli edessä apupuomi. Ristikon ponnistus tuli joka kerta aika juureen, mutta se oli ihan oma vikani. Jos olisin ratsastanut tarkemmin ja keskittynyt enemmän askeleisiin, tehtävä olisi varmasti ollut helpompi.
  Sitten alettiin hyppäämään rataa, ensin 3 ravipuomia joiden jälkeen nostettiin laukka ja sitten oli kolme estettä. Ensimmäinen rata oli tosi siisti, mutta kaarteissa jäätiin Viivin kanssa vähän junnaamaan paikoilleen kun laukka ei meinannut vaihtua. Viivi on vielä nuori ja vähän hidas laukanvaihdoissa, se vaihtaa etujaloilla laukan mutta takajalat jäävätkin sitten ristilaukkaan.

Punainen on ravia ja vihreä laukkaa. Siniset viivat on
 esteitä.
  Ensimmäisen radan jälkeen tehtiin niin että esteet tultiin kaksi kertaa ja toisella kerralla ratsastettiin ns. uusintarata eli lyhyemmillä teillä. Uusintarata oli vähän huonompi kuin perusrata. Tunti oli kuitenkin tosi kiva ja hyödyllinen ja luulen että seuraavalla hyppykerralla meneekin sitten jo paremmin. Eilen säästyttiin kuitenkin pukituksilta ja kielloilta sekä pudotuksilta niin ei voi muuta sanoa kuin että hieno Viivi♥
  Valitettavasti minulla ei nyt oikeen ollut kuvia mutta seuraavaan postaukseen sitten enemmän :). Toivottavasti piirroksistani sai jotain selvää ja tykkäsitte tällaisesta postauksesta!

Tämä kuva on syksyltä, estekisoista :)

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus vaikka olikin vähän kuvia :) Ja oli kiva ku meitä oli vaan kolme tunnilla niin pääs tekee tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :/ ei ollut oikee materiaalia ni tein sitte noita piirroksia :). Ja Joo nii oli :)

   Poista
 2. Hauskoja ne piirrokset ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Ois voinu olla vähän pitempi,ja toivottavasti ens postaukseen kuitenkin tulee enemmän kuvia:)

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)