torstai 20. maaliskuuta 2014

Ilman satulaa!

   Keskiviikkona ratsastustunnilla oli minun ja muiden tuntilaisten toiveena tunti ilman satulaa ja leikkejä! Saimme kaikki ratsastaa lempihevosillamme. (tosin en mennyt Lucella vaan Viivillä). Viivi oli tosi kiva laittaa kuntoon kun se ei yrittänyt tällä kertaa karata vaikka ovi oli auki.
 
(pahoittelen kuvien laatua) Kuvista iso kiitos Alisalle!

  Käveltiin maneesille aika ajoissa, kun tunti alkoi tasalta niin oltiin maneesilla jo 10 vaille koska ei tarvinnut laittaa sitä satulaa. Noustiin selkään ja käveltiin ihan vapain ohjin ja juteltiin kavereiden kanssa että mitä tehdään tunnilla ja millä säännöillä ollaan peiliä jne.
  Kun opettajamme tuli maneesiin niin lähdettiin aika nopeasti ravaamaan. Alussa Viivi ravasi tosi kovaa ja välillä vähän horjahdin selässä kun en ole pitkiin aikoihin mennyt ilman satulaa! Parin kierroksen jälkeen sain tasapainoni hallintaan ja sitten ravattiin vaikka mitä mutkia ja kiemuroita :D.
  Aloitettiin ensin alkuravien jälkeen Peili -leikillä, koska se on hyvä alkuun kun hevosen täytyy reagoida nopeasti ratsastajan apuihin. Sovittiin, että ei tulla laukassa ettei mene liian vaikeaksi. Peili oli tosi kivaa ja Viivi oli siinä aika hyvä vaikkei se oikeen ymmärrä leikkituntien tarkoitusta. Peilinä poni ei olisi millään halunnut eistä maneesin eri päädyssä pää seinää kohti kun muut ravailee takana...  Jossain vaiheessa vaihdettiin leikkiä Talli palaa -leikkiin. Meitä oli sopivasti viisi niin neljälle oli oma kulma ja yksi huusi "talli palaa". Leikki oli ihan hauska ravissakin, mutta sitten kun saatiin lupa laukata niin leikki muuttui heti vaikeammaksi ja vauhdikkaammaksi. Jossain vaiheessa kun tuli huuto, että talli palaa ja lähdin laukkaamaan pitkää sivua niin Viivi innostui ja veti pienen pukin! Selkään se tuntui paljon isommalta miltä se näytti. Meinasin silti pudota koska Viivi veti päätään alas samalla :).
  Lopuksi oltiin vielä viestiä, mutta minä ja Viivi ei oltu siinä kovinkaan hyviä. Loppuraveihin keksittiin olla hippaa, muut menee tiettyyn suuntaan ja hippa menee kumpaan mihin suuntaan tahansa. Hippa sai kiinni jos hän ratsasti viereen (huom. turvaväli!!) ja sanoi hevosen nimen jonka vieressä oli. Hippa oli ihan hauskaa koska Viivi ja minä oltiin aika hyviä! Viivi kääntyy niin nopeasti että päästiin melkein aina käntymään kun hippa tuli lähelle.
  Kokonaisuudessaan tunti oli tosi kiva ja tällaisen humputtelutunnin jälkeen jaksaa varmasti keskittyä paremmin koulukiemuroihin!

Super poni <33

Mikä on teidän lempileikki ratsastaen? 

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä postaus :) Lempi ratsastusleikkini ehkä tallipalaa tai hippa, peilikin on kiva, koska kalle on siinä niin hyvä :D

    VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)