torstai 13. maaliskuuta 2014

Kuski hukassa & este edessä

  Moi! Eilen olin ratsastustunnilla. Sain ratsukseni Polle (tai Polkka miten sen nyt ottaa) nimisen suokin. Ensin me luultiin että tästä tulisi perus koulutunti, mutta kuinkas kävikään :D. Maneesissa oli esteet valmiina niin päästiin hyppäämään.
  Alussa tultiin ravissa avotaivutuksia ja voltteja. Polle taipui ihan hyvin heti alkutunnista, mutta avotaivutukset oli mun makuun vähän liian loivia. Sitten alettiin tulla pitkillä sivuilla olevia ravipuomeja, Polle tuli hyvää ravia ja sain sen joka kerta muutettua sopivaksi puomille.

Kuvat on mun lumialla otettuja, iso kiitos kuvaajalle!
  Tehtiin siis itä ravipuomijuttua molempiin suuntiin ennenkun otettiin laukkapuomeja. Laukassa tultiin koko maneesin kokoinen kahdeksikko, ensin oli yksi puomi, sitten laukanvaihto kaarteessa ja seuraavalla lävistäjällä kaksi puomia innarivälillä. Tentävä onnistui ihan hyvin ekalla kerralla, mutta muilla kerroilla Polle taisi ottaa raville niillä kahdella vikalla puomilla... Mulla olisi siitä video mutta en kehtaa julkaista sitä kun se on niin huonolaatuinen ja mä meen Pollen kanssa niin huonosti...
  Lopussa tultiin homma ihan "ratana", ensin se puomikahdeksikko ja sitten pitkillä sivuilla pienet ristikot. Tossa alapuolella on sitten piirros josta kukaan ei saa selvää ;).


  Puomit meni tällä kertaa ihan hyvin, mutta sitten kun piti tulla ekalle ristikolle niin jotenkin homma vaan lässähti ja sitten tultiin ihan juureen mutta yli mentiin. Toiselle ristikolle ihan sama homma. En jotenki vaan sovi suokkien kanssa. Nooh, Pollella on vaan se yks laukka ettei sitä voi muunnella oikeen pidemmäksi tai lyhyemmäksi. Sen siitä saa kun hyppä sellaisella hevosella kuin Viivi, heppa joka sopii kaikkiin väleihin ja jonka laukkaa voi muunnella mielensä mukaan.
  Jotain hyvää tässä tunnissa sentään oli. Tein mun ekat puhtaat laukanvaihdot jollain muulla kuin Viivillä ja kaiken lisäksi ilman raippaa! Voi että mä oon taas niin hyvä ratsastaja. Vielä tästä noustaan joskus esteratsastuksessa ihan huipulle, se olis ainakin mun ikuinen unelma.
  Tunnista jäi kuitenkin ihan hyvä maku suuhun, oli jotain mistä parantaa ja jotain sentään osasin.


  Ja asiasta kukkaruukkuun... Moni on varmaan huomannut että tän blogin ulkoasu on muuttunut. Kannattaa koneellakin käydä katsomassa jos et oo vielä käynyt koska kun hiiri menee kuvan päälle niin tapahtuu jotain hauskaa :D. No eivaa, mustavalkoiseksihan se muuttuu.
  Ite väsäsin tota banneria monta päivää, monta erinäköistä tuli ja lopulta sain jonkun ispiksen ja tein tollasen. Ihan tyytyväinen olen, vaikka itse sanonkin.


Mitä te tykkäätte tästä uudesta ulkoasusta?

2 kommenttia:

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)