sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Se tunne kun jokin menee hyvin!

  Moi! Eilen (lauantaina) olin Viivillä taas estevalmennuksessa. Odotin valmennusta innolla kun en ollut hypännyt pitkään aikaan kunnolla. Olinhan mä pari viikkoa sitten mennyt ihan tavallisella ratsastustunnilla puomeja ja pieniä esteitä mutta mä en laske sitä "kunnon hyppäämiseksi".

  Aloitettiin ensin ihan käynnissä verryttelemällä ja taivuttelemalla hevosia. Viivi oli aluksi vähän jäykkä ja sain tehdä aika paljon töitä että se taipuisi kunnolla koko rungostaan. Ravissa homma helpottui huomattavasti ja Viivi taipui nyt jo ihan mielellään.
  Pari kertaa volttia tehdessäni ravi vähän hiipui ja näpäytin raipalla niin Viivi veti jonkun ihme laukkaloikan eteenpäin! Olin ensin ihan että mitä, pelkääkö se raippaa, mutta sitten tajusin että se on vaan innoissaan ja haluaisi mennä muullakin kuin voltilla. Ettekä arvaakaan kuinka oikeassa olin!

Aloitettiin puomijutut laukassa ympyrällä niin että siinä oli kaksi puomia. Ekoilla kerroilla en hahmottanut ihan Viivin laukka-askelta ja se tuli tosi juureen. Vikoilla kerroilla osasin jo ratsastaa niin että Viivi sai hyvän paikan ponnistaa puomin yli. Tultiin tätä siis molempiin suuntiin ja oli ihan hyvä tehtävä näin aluksi :).

(laatu)
  Tämän jälkeen aloitettiin estetehtävät. Tultiin ensin yksittäisiä esteitä ja neljän askeleen linjaa. Haettiin tehtävällä lähinnä sujuvaa laukkaa ja hyvää ponnistuspaikkaa. Tehtävä oli tosi helppo ja sain joka kerta Viivin askeleen sopimaan väliin ja hypyt olivat sujuvia. Mutta kuitenkin Viivi kävi tosi kuumana ja joka kerta kun piti hidastaa raviin niin mentiin sitten monta volttia sellaisessa kootussa minilaukassa :D.

  Sitten tultiin tehtävä jossa piti kääntää okserille tosi tiukka kännös ja jatkaa siitä vinolla linjalla pystylle. (piirrän sen tähän alas jotta hahmotatte sen). Ekan kerran en tajunnut kääntää Viiviä tarpeeksi. Ajattelin että kyllä se hyppää sen pystyn vähän vinolla linjalla, joskus vuosi sitten olen estevalmennuksessa ihan tarkoituksellisesti hypännyt vinosti pystyä, tosin eri hevosella. Viivi ei tykkää ollenkaan hypätä esteitä vinosti enkä sitten siinä tilanteessa tajunnut sitä. Joten poni meni esteestä ohi! Tultiin uudestaan mutta Viivi pysähtyi esteen eteen. Olin jo menettämässä tasapainoani ja sitten Viivi hyppäsi valtavalla loikalla paikaltaan esteestä yli. Roikuin Viivin kaulalla jonkun aikaa ja olin koko ajan melkein putoamassa. Sain kuitenkin itseni jotenkuten takaisin satulaan. Minua ja Alisaa rupesi vähän naurattamaan toi Viivin tarzanhyppy, mutta onneksi selviydyttiin vaan läheltä piti -tilanteella.
Tässä on se estetehtävä. Mun ja Viivin tie oikas aika paljon tosta
punasesta viivasta :D
  Parin uusintahypyn jälkeen tämäkin tehtävä alkoi sujua ja sain Viivin ratsastettua suunnilleen tota punaisella viivalla piirrettyä linjaa pitkin. Joka kerta sain kuitenkin käskeä Viiviä hyppäämään esteen yli.
  Lopuksi tultiin seitsemän esteen rata johon kuului mm. tuo edellä mainittu tehtävä. Rata oli aika helppo ja esteet eivät olleet kuin noin 60 cm joten lähdin ratsastamaan rataa ihan vaan sillä ajatuksella että hyvät tiet ja myötälaukka.

(laatu)
  Meidän ratsastuksen opettaja huusi jokaisessa kaarteessa "myötälaukkaa" ja joka kerran sain vaihdettua sen laukan paitsi viimeiselle esteelle johon oli kuitenkin ehkä kaikista pisin tie. Sainkin kommentiksi että todella hyvä rata mutta viimeinen este tuli vastalaukassa. Mun pitää yrittää toivoa Viiviä ihan perus ratsastustunnille ja harjoitella noita laukanvaihtoja että ne tulee just eikä melkeen.
  Tunti oli kuitenkin tosi kiva (tai no tunti ja 50 min...). Alussa Viivi kävi tosi kuumana ja se oli jossain vaiheessa tosi vaikea ratsastaa. Vikaan rataan olen kuitenkin todella tyytyväinen!

Pakollinen kännykkäkuva!
Vaihdoin taas banneriakin blogiin, tykkään tästä uudesta sen erilaisuuden ja yksinkertaisuuden takia :).

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva toi uus banneri! Ja postauskin oli kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Onneks neuvoit miten saan gimppiin niitä fontteja :)

   Poista
 2. Ihana postaus! Harmi etten ollu sillon mukana tallilla :( Mut toi banneri<3<3<3

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus :) oliks teijän hyppäri melkein 2tuntii pitkä:o?

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)