maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pomppuponi 2.3

Moikkamoi! Sunnuntaina kävin ratsastamassa Lucella, Alisan kanssa oltiin vähän mietitty että jos mentäis puomeja pitkästä aikaa kun ollaan vaan hypätty esteitä ja tuupattu koulua vuokrailuissa.
  Maneesissa olikin kolme puomia valmiina niin ei tarvinnut laittaa itse :)

Tällä kertaa mulla on muutamia kuvia, mutta niiden laatu on joidenkin osalta todella ala-arvoista, varsinkin just niiden "hyppykuvien" osalta. Kuvat ovat suurimmaksi osaksi aika pikselimössöä mutta laitan nämä kuvat tähän ettei kuvatonta postausta tarvitse tehdä.  Ensin talutin Lucea ja tasoittelin maneesin pohjaa kun siellä oli päivällä ollut hevosia jotka oli piehtaroinut niin hiekassa oli hirveet kuopat. Nousin sitten Lucen selkään ja kävelin sillä aika pitkään eteen-alas juttuja ja taivutuksia ja menin puomeja. Tässä vaiheessa poni malttoi vielä mennä ihan rauhassa.
  Aloitin ravaamisen Lucella ihan ravi-käynti-ravi siirtymisillä. Luce oli tosi reipas ja innokas menemään mutta malttoi silti kulkea ihan rennosti.
  Lähdin tuleman ekaa ravipuomia ja Luce lähti ihan kiitoravia pää pystyssä eteen päin, olin vähän arvannutkin että se lähtee niin mutta tulee pidätteillä takasin. Mutta eipäs tullutkaan! Puomin jälkeen otin pari tosi isoa puolipidätettä ja sen jälkeen suoraan siitä kiitoravista stopit ja muutaman askeleen peruutus. Halusin että poni kuuntelee pidätettä ja yritin tällä tavalla saada pidäteet läpi kun muuten ei mennyt.  Luce on normaalisti niin herkkä mutta esteillä/ puomeilla se vähän innostuu...
  Tämän pidätteiden palautuksen jälkeen Luce tuli tosi varovasti ja rennosti puomeja mutta kuitenkin reippaasti. Kerrankin tuntui siltä että mähän osaan jotain kun tää poni menee sillä tavalla kun minä haluan!

Eka laukannosto oli suunnilleen tämän näköinen ;)
  Päätin nostaa laukan ja tulla puomit pariin kertaan laukassakin. Pyysin Lucea laukkaan ja tulos oli kiitolaukkaava poni. Käänsin Lucen heti ympyrälle ja otin pidätteet taas kunnolla läpi. Nostin uuden laukan ja sehän meni heti paremmin!
  Luce oli vaan tosi innokas mutta pidätteet menivät aina hyvin läpi, jossain vaiheessa tuntui taas että Luce ei kuuntele yhtään, mutta muutaman askeleen jälkeen se tuli niin kivasti takaisin että en voi muuta sanoa kun että hieno poni 

Loppuun vielä vähän kuvia sunnuntain ratsastuksesta:


Tältä meidän meno välillä näytti että poni nostaa päätään ylös ettei sen tarvitse kuunnella pidätettä, mutta kyllä me selvittiin!

Äääk mitä pikselimössöä!


Miten se voi näyttää noin likaiselta kun mä harjasin sen??


2 kommenttia:

  1. Jälleen kiva postaus :) Ja sä et sit vissiin kuiteskaan laittanu niit puomikuvii ? oliks ne niin huonolaatusii xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli :D ja niinku huomaat ni noittenkaa laatu ei oo ihan paras ;)

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)