maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pohkeenväistötkin on tärkeitä

Heipparallaa! Sunnuntaina kävin taas pappaponin selässä. Luce oli tarhassa ja ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ponimus ei halunnut antaa kiinni. Varmaan siellä sateessa syöminen on kivempaa kuin töiden teko?
  No, anyways, hoidin Lucen normaalisti, ehkä harjasin hieman pidempään mutta se johtui siitä että poni oli likainen. Ehkä se vähän jäikin ruskehtavaksi mutta en nähnyt tarpeelliseksi pestä ponia.


  Alotin taluttelemalla Lucea ympäriinsä maneesissa. Poni kuikuili jokaista lautaa ja tolppaa ja puomia, mutta keskittyi lopulta seuraamaan minua. Tein pari väistöharjoitusta maastakäsin ennenkuin nousin selkään. Ratsailla en kävellyt vapain ohjin kovin pitkään, vaan aloin tekemään aika pian avotaivutuksia. Aloitin ympyrällä asettamalla reilusti liikaa sisäänpäin. Tein sellaista harjoitusta, että puolet pitkästä sivusta tuli avo- ja puolet sulkutaivutusta. Avot menivät tosi hyvin mutta suluissa meillä on vielä vähäsen hiottavaa... Pitäisi ehkä mennä kaikkia väistöjä enemmän.
  Aloitin ravaamisen kahdeksikolla, koska Luce tuntui tosi energiseltä. Se vaan mennä puksutti etenpäin, mutta eipä ainakaan tarvinnut pyytää eteenpäin! Parin pidätteen jälkeen poni tuntui jo ihan hyvältä. Jatkoin pohkeenväistöä niin, että tulin pitkän sivun alusta käynnissä pari metriä uran sisäpuolelle, suoristus ja pysähdys, sitten vähän matkaa käyntiä ja väistö uralle takaisin. Sitten lyhyellä sivulla voltti harjoitusravissa.
  Luce tuli kerrankin väistössä mukavasti kuulolle, mutta pysähdykset olivat välillä vähän mitä sattuu. Muutaman kerran sain hyvän pysähdyksen aikaan kuitenkin.
  Ravasin vielä uralla harjoitusravissa ja yritin keskittyä omaan istuntaan kunnolla. En tiedä kuinka onnistuin, mutta ainakin se tuntui siltä että istun ihan suorana. Tein vielä vähän ravi-käynti siirtymisiä, ja pienet välikäynnit.

sori laatu :/
  Välikäyntien jälkeen aloitin laukkaamisen. Luce sai ensin ympyrällä laukata omaa reipasta vauhtiaan, ennenkuin aloin työstää laukkaa mitenkään. Tein siirtymisiä laukan sisällä ja mielestäni Luce toimi mainiosti. Se lähti hyvin vähän reippaammin eteen ja tuli kivasti takaisin. Tein näin molempiin suuntiin, ennenkuin otin raviin. Ravasin pari kierrosta löysin ohjin molempiin suuntiin.
  Koska sade oli lakannut, päätettiin Alisan kanssa mennä ulos kävelemään. Kenttä oli vähän märkä ja joka lätäkön kohdalla Luce hidasti ja meni tosi varovasti ohi :D.

Toinen nauttii keväästä <3
Pahoittelen suuresti sitä, että kaikki kuvat ovat samasta suunnasta. Ihan sattumalta!

6 kommenttia:

 1. Miks Luce ei kulje muodossa vaikka sanoit niin,että Se taipui yms. yms?? Olis kiva jos tulis myös videoo?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on pari viikkoo vanhoja kuvia. Eikä se yleensä laukassa mene muodossa. Ja edellisessä heppapostauksessa on videoo :)

   Poista
 2. Miks laitoit noin vanhoja kuvia jos sulla kerta oli kuvaaja eilen??

  VastaaPoista
 3. Huoh,voi anonyymit! Luetteko te huolella noita postauksia?😃
  Mutta niin,hyvältähän toi teijän meno näyttää! Hyvä te😊 Ja olis yksi pikku pikku toive,voisitko tehä jossain vaiheessa taas leivonta postauksen? Olis kiva leipoo jotain mut pää lyö tyhjää,että mitä.. Ja sit vielä yksi vähän ehkä isompi,tekisit leivonta-videon??:)
  Tos oli jotain ehotuksia jos ei oo mitään postattavaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, anonyymit kommentit on parhaita :D:D leivonta postausta voisin tehä heti kun leivon jotain, mutta videosta en tiiä :D

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)