maanantai 26. toukokuuta 2014

Pukkiloikkia

  Heissan kaikki! Maanantaina kävinkin ratsastamassa Viivillä, ekaa kertaa uudella vuokrahevosellani. Vaikka kyllähän mä olen ratsastanut Viivillä tosi paljon. Alkuun meinasi tulla vähän ongelmia, kun huomasin, että tarhasta hakiessa hevoset olivat kaukana, Viivillä ei ollut riimua ja hevoset juoksivat minua karkuun. Miten voi ollakin niin vaikeaa pyydystää yksi hevonen viidestä ja saada se talliin? Homma ei ollut helppo ja juoksin pikkusiskon kanssa hiki hatussa ympäri tarhaa. Mutta vihdoin poni oli lassottu kiinni ja pääsin harjaamaan sitä.
  Ratsastuksen aloitin ihan vaan kävelemällä pitkin ohjin ja vähän ajan päästä rupesin kokoamaan Viiviä. Onnistuin pätkittäin tosi hyvin, mutta välillä Viivi vaan katseli tarhassa olevia hevosia ja kuikuili ulospäin eikä keskittynyt ollenkaan. Kun olin saanut hyviä pätkiä molempiin suuntiin, aloin ravaamaan ympyröitä ja kahdeksikkoja. Viivi taipui hyvin ja oli kuulolla.


  Vähän ajan päästä otin molempiin suuntiin harjoituslaukkaa, ennenkuin aloin ratsastaa C-merkin koulurataa. Rata meni alussa tosi hyvin, mutta laukkaympyröiden kohdalla alkoi tuskastuttaa kun Viivi puski lapa edellä ulospäin eikä kuunnellut ulkopohjetta juurikaan. Otin raipan ja komensin Viiviä vähän, tuloksena oli pukkiloikkia. Komensin vähän lisää, sain lisää pukkeja ja poni tarjosi myös laukkaa. Pyörin ympyrällä niin kauan, että sain ihan hyvät pätkät ilman taistelua, jonka jälkeen ravasin puolipitkällä ohjalla loppuravit.


Tilannekuva parhaimmillaan :D


  Hoidin Viivin pois ja mentiin sitten ottamaan siitä parit kuvat kentälle, jotta saisin blogiin tuonne Viivi -sivulle kuvia. Teen kuvista varmaan myös kuvapostauksen, mutta jos kuvat kiinnostaa niin tiedätte mistä etsiä ;)

Tässä vielä tällainen huono kuva jostain pukista, mutta pitäähän sitä olla todisteita, että se varmasti pukitti?

4 kommenttia:

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)