maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hieno poni!

  Moikkamoi! Eilen (sunnuntaina) olin taas ratsastamassa Viivillä, tältä kerralta onkin paljon kuvia, joten tästä ei ainakaan kuvatonta postausta tule! Välillä oli aika viileä ja välillä tosi lämmin kun aurinko paistoi, niin meinasi mustassa pitkähihaisessa tulla vähän kuuma, varsinkin kun Viivillä ratsastaminen teetti jonkun verran töitä...

Blogger pilasi laadun :/
  Aloitin Viivin kanssa ihan kävelemällä melko pitkällä ohjalla. Annoin Viivin vähän kävellä minne tahtoo ja katsella kaikkea. Kun aloin kerätä ohjaa ja kokoamaan Viiviä, ei sitä enää kiinnostanutkaan yhtään. Tai no, kiinnosti, nimittäin muut hevoset, traktori, ruoho, kaikki muu paitsi minä. Hieman taisteltiin siitä, kumpaan suuntaan asetetaan ja minne päin kävellään. Sain Viivin ihan hyväksi ja aloin ravailemaan.
  Ravasin ensin vähän pidemmällä ohjalla ja aloin sitten taas koota Viiviä. Se tuntui todella reippaalta ja heti alkutunnista päätti pukittaa, kun komensin sitä olla valumasta lapa edellä ulospäin. Yksi pukki ja pieni komennus, sen jälkeen ei enää valuttu minne sattuu.

  Ravasin erilaisia ympyröitä ja kaarroksia ja tein pitkille suvuille muutamat askeleenpidennykset. Viivi toimi hyvin, vaikkei vieläkään keskittynyt minuun 100%. Ravailun jälkeen aloitin laukkaamiset. Olin suunnitellut tämän kerran aiheeksi laukan, ja työstinkin tätä askellajia melko pitkään.
  Sain työstää laukkaa aika kauan, ennenkun sain sen hyväksi. Laukkojen aikana Viivi malttoi keskittyä, joten tämä ei ollut kovin vaikeaa. Kokosin Viiviä ympyrällä pienisä pätkissä ja ratsastin laukkaa samalla kootummaksi. Välillä taas ratsastin kunnolla eteen ja ajattelin vain eteenpäin. Tällöin Viivin peräänanto vähän kärsi, koska se hiukan innostui.
  Jaksoin kerrankin tehdä näitä siirtymisiä ja kokoamisia laukan sisällä paljon. Vasempaan kierrokseen Viivi ei ollut läheskään yhtä hyvä kuin oikeaan. Vaikka se näytti molempiin suuntiin samalta, tunne oli ihan eri ja Viivi vhän painoi kädelle vasempaan kierrokseen.
  Oikeaan kierrokseen Viivi oli taasen ihan mahtaava. Saatiin tosi hyviä pätkiä aikaiseksi ja voin kyllä olla tyytyväinen tosta hevosesta. Ensi kerralla laukkaan vielä vähän päättäväisemmin vasempaan kierrokseen, että saadaan se yhtä hyväksi!Melkeen kaikki laukkakuvat oli oikeaan kierrokseen.
  Laukkojen jälkeen ravasin hetken ilman jalustimia ja otin muutaman laukannoston. Jännää, miten jo pelkästään ilman jalustimia pääsee vaikuttamaan hevoseen niin paljon enemmän istunnalla.
  Tämän jälkeen otin vielä jalustimet jalkaan ja keventelin loppuravin pitkähköllä ohjalla.

loppuraveja
Myday onin tulossa vielä tällä viikolla, kuvailen sitä tänään ja katsotaan millaisen videon saan aikaan :). Siihen asti moimoi!

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus + paljon hyviä kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Sulla näyttäis olevan liian lyhyet jalustimet. Kannattaa ensi kerralla pidentää pari reikää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt kun kattoo niin onhan ne vähän lyhyet :)

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)