maanantai 30. kesäkuuta 2014

Puomeja pitkästä aikaa!

  Ihan ensimmäiseksi haluan pahoitella todella huonolaatuisia kuvia, mulla ei ole ihan paras kuvauskalusto kuvata maneesissa liikkuvaa hevosta. Kuvanmuokausohjelmatkaan ei pysty ihan tummaa kuvaa valottamaan niin, että se ei muuttuisi huonolaatuiseksi.

  Aloitin ratsastuksen taluttamalla Viiviä samalla kun kannan puomeja maneesissa. Viivi ei osaa seurata mua vielä niinkuin Luce osasi, joten jouduin pitämään siitä samalla kiinni, joka ei onneksi tuottanut ongelmia. Laitoin toiselle pitkälle sivulle kaksi puomia 3m välillä ja toiselle pitkälle sivulle yhden puomin.


  Alkukäyntien jälkeen keräsin ohjat käteen ja aloin ratsastaa jokaisen kirjaimen kohdalla pysähdyksen käynnistä. Halusin Viivin nopeaksi avuille, liikkeelle lähtö sujui alusta asti ihan hyvin, mutta vasta kun näpäytin hieman raipalla, meni pyyntöni vieläkin nopeammin perille. Tein muutamista pysähdyksistä vielä peruutuksia. Ensin Viivi peruutti vähän vinoon, mutta kun pidin vaan pohkeet kiinni niin se peruutti ihan suoraan :).
  Tämän jälkeen tein sellaista tehtävää, että ravasin pitkästä sivusta alussa muutaman askeleen, keskellä otin käynnistä pysähdyksen ja lopun pitkän sivun menin avotaivutusta/pohkeenväistöä vuorotellen. Kun olin tehnyt näin molempiin suuntiin jonkun aikaa, aloin vaan ravaamaan Viivillä koko uraa pitkin ja tein päädyissä ympyrät. Viivi kulki todella rentona isoa ravia. En tiedä mistä se johtui, mutta se oli niin siistin tuntuista selkään!


  Aloin tulla puomeja ravissa, välillä keventäen välillä kevyessä istunnassa. Viivi meni hyvin, kunhan vain itse muistin ohjata sen keskelle puomia... Toi kolmen metrin väli vaan oli ihan outo enkä yhtään alussa hahmottanut kuinka monta askelta siihen tulee kun mitoitin sen laukkaväliksi.
  Tultuani puomeja ravissa molempiin suuntiin aloitin laukkaamisen. Otin ensin laukkaa vaan muutamia askeleita kerrallaan, koska halusin laukannostot nopeiksi. Onnistuin tässä hyvin, ja laukkasin uralla muutaman kierroksen reipasta laukkaa kevyessä istunnassa. Aloitin yksittäisellä puomilla. "Ponnistuspaikan" hahmottaminen oli ensin vähän vaikeeta. Viivi kyllä ponnisti just siitä mistä pyysin, välillä kaukaa ja välillä läheltä. Kahden puomin ylittäminen ei ollutkaan enää niin helppoa. Mulle oli kai tullut joku laskuvirhe, sillä väliin tuli 1,5 laukkaa, vaikka laskin sen eritavalla? No, pyysinkin Viiviä sitten vähän pidentämään laukkaa ja päästiin se yhdellä laukalla. Lyhyemmässä laukassa sain väliin juuri ja juuri kaksi askelta ja pidemmässä en yhtään.
Kun olin saanut hyvät "hypyt" molempiin suuntiin, otin loppuravit pitkällä ohjalla ja sitten loppukäynnit. Talutin Viiviä vielä lopuksi jonkun aikaa, keräsin puomeja pois ja yritin opettaa Viiviä seuraamaan, huonolla menestyksellä. Viivi tuijotteli seiniin, eikä enää lähtenyt liikkeelle kun pysähdyin ja jatkoin kävelemistä. Tuon hevosen kanssa saan tätä maastakäsittelyä treenata varmaan koko loppuelämäni, kun ei se vaan opi vaikka kuinka yritän :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)