lauantai 6. syyskuuta 2014

Ei niin hyvin mennyt ratsastus

  Moi! Nyt päätin kirjoittaa teille eilisestä vuokraustunnista, koska mulla on kerankin kuvia. Torstaina kävin myös pitkästä aikaa estetunnilla, mutta ei siitä sen enempää koska siitä ei ole mitään kuva/videomatskua.


Aloitettiin ratsastus maneesissa, koska kentällä oli ratsastaja hyppäämässä esteitä. Kävelin ensin ihan pitkin ohjin ja aloin taivuttelemaan Viiviä käynnissä. Heti kun lyhensin ohjaa, huomasin että tänään ei kaikki onnistu. Viivi meni nätisti kaula kaarella mutta takajalkojen liike oli vähän, no, olematonta. Sain Viivin pienen työstämisen jälkeen kuitenkin ihan hyväksi, joten aloin ravaamaan. Ravissa ei sitten mikään oikein onnistunut. Viivi ei keskittynyt yhtään, ilmeisesti edellisen päivän estetunti oli väsyttänyt sitä jonkun verran. Se ei halunnut kuunnella apujani yhtään, juoksi vaan isoa ravia alta pois. Pari kertaa sain kyllä ottaa reilumpia pidätteitä ja palauttaa Viiviin edes pienen hallittavuuden. Vähän aikaa se malttoi ravata hyvin, kunnes taas lähdettiin isoa ravia eteenpäin. Ei isossa ravissa mitään vikaa ole, mutta jos hevonen ei kuuntele niin menen mieluummin sitä vauhtia että heppa pysyy käsissä.

Erittäin onnistunut askeleen lyhennys...

  Otin sitten uraa pitkin kierroksen reipasta laukkaa, että Viivi saisi hetken mennä miten kovaa halusi. Vauhti ei ollutkaan kova, mutta Viivi meni mukavan isoa laukkaa tuntumalla ja kuulolla.
  Ravasin vielä vähän, jolloin onnistuin pitämään hevosen hallinnassa vähän paremmin. Kentän vapauduttua mentiin tietty sinne, olihan ulkona aurinkoinen ja lämmin keli. Kentällä otin ravia molempiin suuntiin ja Viivi oli itseasiassa ihan hyvä. Laukkailin molempiin suuntiin ja päätin tulla mielenvirkistykseksi vähän puomeja sekä ravissa että laukassa. Viivi oli tosi innoissaan mutta pysyi käsissä.
  Alisa pystytti myös pienen esteen, joka oli hädin tuskin 20 cm. Tulin sen ravissa kerran molempiin suuntiin ja sitten päätin lopettaa. Annoin Viiville ihan pitkät ohjat ja annoin sen ravata omaa vauhtiaan.
  Tallissa pesin Viivin sienellä, koska se oli ihan hikinen ja päästin sen sitten laitumelle. Laitumella tuli taas kuvailtua ihan liikaa, katsotaan jos kokoaisin niistä teille jonkun kuvapostauksen :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)