torstai 23. lokakuuta 2014

Hyvin mennyt ratsastustunti

  Keskiviikon ratsastustunnille sain ratsukseni Viivin. Ihan kiva, koska en sillä ole vähään aikaan tunnilla mennyt. Tallille mennessäni poni oli ihan unessa ja pötkötti karsinan pohjalla pitkin pituuttaan. Ihana ♥.
  Viivi oli hoitaessa tosi tarkka siitä, ettei kyljistä saanut painaa ollenkaan. Ajattelin, että se on taas tosi pukkiherkällä tuulella ja otin turvaliivin mukaan heti kun lähdettiin maneesiin.


Nämä kuvat ovat keskiviikolta :)

  Aloitettiin ratsastustunti alkukäyntien jälkeen sillä, että otettiin jalustimet pois jaloista.Ohjat piti olla kädessä, muttei niillä saanut oikein tehdä mitään. Lyhyille sivuille piti hidastaa käyntiä ja pitkille sivuille taas isompaa käyntiä, pelkän istunnan, pohkeen ja johtavan ohjan avulla. Tämä sujui minun ja Viivin osalta hyvin.
  Pian jatkettiin samaa hommaa ravissa, mutta tehtävään lisättiin vielä jokaisessa kulmassa tehtävä pieni voltti. Ravissa ei ensin meinannut onnistua, mutta pikkuhiljaa sain Viivin ravaamaan rauhallista ravia. Voltit sujuivat hyvin, kunhan vain itse muistin ratsastaa enkä vain matkustella kyydissä. Jos en ollut tarkkana ulkopohkeen kanssa, alkoi Viivi valua voltilta ulos.

Kuva kaapattu kesältä otetusta videosta.


  Seuraava tehtävä oli mulle itselleni ainakin vähän vaikeampi. Lyhyen sivun keskeltä L kirjaimesta piti kääntää keskihalkaisijalle ja tehdä vuorotellen M tai H kirjaimeen ravissa pohkeenväistöä. Muutaman kerran tein ensin käynnissä, jotta sain Viivin keskittymään ja se tajuaisi homman idean. Käynnissä pohkeenväistö sujui ihan hyvin, ravissa kohtalaisesti mutta olin silti tyytyväinen.
  Pienten välikäyntien jälkeen jatkettiin laukkatehtävillä. Edelleen piti käynnissä kääntää L kirjaimesta keskihalkaisijalle, suoristuksen jälkeen pysähdys ja siitä laukannosto. Oikean laukan nosto oli Viiville selvästi mukavampaa kuin vasempaan. Vasempaan kierrokseen nostaessa se muutaman kerran pukitti tai vähintäänkin heilautti häntäänsä närkästyneenä. Viivi teki todella hienoja ja nopeita laukannostoja molempiin suuntiin ja olin tammaan erityisen tyytyväinen.

Tää kuva on syyskuulta? Jokatapauksessa se on näkynyt blogissa aiemminkin.

  Muutamien laukannostojen jälkeen jatkettiin laukkaamista koko uraa pitkin. Piti laukata rauhallista ja melko hidasta laukkaa. Viivi ei tehnyt kumpaakaan, mutta se laukkasi tahdikkaasti ja rennosti eteenpäin, ainakin omasta mielestäni. Laukattiin näin molempiin suuntiin jonkun aikaa ennenkuin piti hidastaa raviin. Viivillä laukkaaminen oli niin kivaa, että olisin voinut jatkaa vaikka kuinka kauan.

  Sitten oli enää loppuravit pitkin ohjin ja loppukäynnit. Olin Viiviin todella tyytyväinen. Se ei ollut niin hyvä, kuin olisi voinut olla, mutta hyvin se meni. (ainakin jos vertaa edelliseen vuokrauskertaan...) Välillä Viivi kulki ihan peräänannossa, mutta vaikkei se oikein päin kulkenutkaan, kuunteli se silti apujani hyvin.Tykkäsin todella paljon keskiviikon tunnin tehtävistä ja teen niitä varmasti Viivin kanssa perjantainakin. Tästä on hyvä jatkaa!

Alla muuten video Viivistä nukkumassa keskiviikolta! Puhelimella kuvattu, siksi laatu :/Sitten vielä semmoinen kysymys, että näkyykö teillä sananvahvistus jos kommentoitte blogiini? Muutamalta henkilöltä olen saanut tällaisesta huomautusta vaikkei sananvahvistus ole blogissani päällä?

6 kommenttia:

 1. Kyllä se sana vahvistus ainaki mulle näkyy..? Kiva taas tällänen postaus, kivasti tekstiä ja kuviakin olit napsinut, vaikkei nyt niin välttis hyvä laatu/ ei välttis tältä kerralta, ja video ui <3 Tykkäsin tosipaljon postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu kyl toi sanavahvistus! Bloggerissa on nyt joku vika joka toivottavasti menee pois. Kiitos paljon!

   Poista
 2. Ihana blogi sulla ja kivoja postauksia! Viivi on tosi kaunis hevonen♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista ♥

   Poista
 3. Ihana se video nukkuvasta Viivistä! Kaikinpuolin kiva postaus ;)

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)