torstai 9. lokakuuta 2014

Ratsastustunnilla

Moi! Edellisessä postauksessa pyydettiin tekemän postaus normi ratsastustunnilta, joten päätin tehdä sellaisen kun olin eilen tunnilla. Mulla ei ole uusia kuvia, mutta vanhat kuvat saavat kelvata postauksen kuvitukseksi.


  Aloitettiin ratsastustunti alkukäyntien jälkeen kolmikaarisella kiemurauralla, jossa jokaisen kaaren päähän piti tehdä voltti. Tarkoituksena oli saada hevonen myötäämään niskastaan ja tulemaan peräänantoon. Ratsastin lämminveriruunalla nimeltä Kalle, ja sen kanssa onnistuin tehtävässä kohtalaisesti. Kalle oli alussa vähän haluton kävelemään eteenpäin mutta sain sen lopulta liikkumaan itse eteenpäin.
  Omaksi virheeksi tässä tehtävässä muodostui ulko-ohjan tuki, jota ei ollut. Ulko-ohja roikkui ajoittain enemmän kuin sisäohja ja eihän se hevonen tällöin tule peräänantoon...

  Jatkettiin kevyttä ravia pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Ravissa Kallen kanssa oli ensin sama ongelma kuin käynnissä. Aluksi ravi ei oikein mennyt eteen mutta sitten jostain löytyi Kallen oma moottori ja se ravasi eteenpäin ilman että mun tarvitsi kokoajan pyytää.
  Otettiin koko uraa pitkin harjoitusravia ja L kirjaimesta käännyttiin keskihalkaisijalle. Ensin piti tehdä pohkeenväistöä vasemmalle pitkän sivun loppua kohti ja sitten oikealle. Pohkeenväistöt sujuivat ihan kohtalaisesti, Kalle heitteli vaan päätään ja halusi mennä eteenpäin joten alussa oli vähän vaikeaa.


  Sitten jakaannuttiin kahdelle pääty-ympyrälle laukkaamaan. Laukka piti nostaa I:stä ja laukata 3/4 kierrosta, jonka jälkeen harjoitusravi ja taas uusi laukka. Oikeassa kierroksessa Kallen laukka alkoi hyytymään puolikkaan kierroksen jälkeen ja minulla oli täysi työ pitää se laukassa. Vasemmassa kierroksessa tätä ongelmaa ei onnekseni ollut.

Laukkojen jälkeen mentiin loppuravit puolipitkällä ohjalla, jonka jälkeen siirryimme kentälle ratsastamaan loppukäynnit koska maneesiin tuli seuraavan tunnin ratsastajat. Käveltiin sitten siellä harmaassa ulkoilmassa jonkun aikaa ennenkuin vietiin heposet talliin ja lähdettiin kotiin.

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva ku toteutit tän idean! Ja tosi kiva postaus myöskin vaikkei mitään uusia kuvia :) Tee jatkossakin myös tunneilta ;D. Siihen liittyen kysymys: Meettekö yleensä samoilla vai suunnilleen aina eri hepoilla? Entä meettekö tunneilla esteitä/ilman satulaa/ maastoon myös joskus vai meettekö vaan pelkkää koulua? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennään aika vaihtelevasti eri hevosilla ja hypätään satunnaisesti. Ilman satulaa mennään ehkä kerran vuodessa ja ei maastoilla normitunneilla koska tunti on aika lyhyt aika, maastot on mun tietääkseni erikseen :)

      Poista
  2. Kiva postaus, mutta kuvia olis voinu olla enemmän :) Kivasti selititi kaikki nuo tehtävät! :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). En löytänyt uusia ja hyviä kuvia Kallesta paljoo

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)