lauantai 13. joulukuuta 2014

Pientä edistystä

  Moi! Perjantaina olin taas ratsastamassa Viivillä. Ei päästy heti ratsastamaan, koska hevoslauma oli ulkona ja ne piti saada sisälle. Muut tulivat hienosti sisään, mutta Harry -niminen hevonen laukkasi tallipihassa karkuun ja Viivi ei voinut jäädä huonommaksi ja parivaljakko rallitteli kuraisessa pihassa jonkun aikaa, ennenkuin ne saatiin talliin.
 

  Viivi oli ihan märkä, ja sitten se ehti vielä piehtaroimaan karsinassa. Minulla olikin sitten harjattavana märkä ja ihan turpeessa oleva hevonen... Ei auttanut muu kuin huuhdella tammaa lämpöisellä vedellä jotta sain kaikki liat irtoamaan.  Sitten kuivasin ja harjasin Viivin vielä läpikotaisin, ennenkuin aloin satuloimaan.

  Talutin ratsuni maneesiin ja nousin selkään. Aloitin kävelemään ihan pitkin ohjin. Viivi oli vähän matelevalla ja laiskalla tuulella, mutta se käveli kuitenkin ihan siedettävää vauhtia eteenpäin. Aloin pian taivuttelemaan Viiviä käynnissä, mutta se ei tuntunut kovin hyvältä. Kun olin saanut molempiin suuntiin muutaman hyvän pätkän, aloin ravaamaan kevyessä ravissa ympyröitä ja loivia kaaria pitkille sivuille. Viivi myötäsi ajoittain vähän, mutta ei kovin paljoa. Kun olin ravannut kevyttä ravia ja sinnitellyt hetken harjoitusravissa, aloin tekemään pitkille sivuille laukannostoja. Sain tehtyä muutamia hyviä laukaknostoja.


  Tehtyäni muutamia laukaknostoja, aloin laukkaamaan kevyessä istunnassa maneesia ympäri. Molempiin kierroksiin otin vielä lopuksi vähän reippaampaa laukkaa. Laukkaamisen jälkeen Viivi puuskutti ihan kauheasti. En kyllä ihmettele yhtään, sillä on mahan kohdalla aika paljon massaa jota pitää liikuttaa mukana.


  Laukkaamisen jälkeen annoin Viivin kävellä hetken puolipitkällä ohjalla, ennenkuin aloin ravaamaan. Ravailin enimmäkseen ympyröillä. Viivi tuntui paljon mukavemmalta ratsastaa, siitä irtosi pitkästä aikaa vähän peräänantoa, joka on tosi hyvä juttu !! Olin tosi tyytyväinen Viiviin, ja annoin sille ihan pitkät ohjat ja ravailin pitkin maneesia molempiin suuntiin rentoa ravia.
  Viivi sai vielä kävellä ihan pitkin ohjin. Pitkästä aikaa voin sanoa olevani todella tyytyväinen Viiviin, mutta esimerkiksi oma istuntani on ainakin kuvien perusteella aika järkyttävää...

Ihme könötystä...

Kaikki kuvat © Janina, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)