maanantai 19. tammikuuta 2015

10 faktaa Viivistä

  Moikkamoi! Viime vuoden vappuna tein 10 faktaa Lucesta -postauksen ja viimeisimmäksi kirjoitin syksyllä 50 faktaa minusta. Tällä kertaa ajattelin, että teitä varmasti kiinnostaisi lukea 10 faktaa Viivistä. Tähän postaukseen kokosin nyt faktoja, joita ette (luultavasti) tienneet Viivistä. Postaus on kuvitettu perjantaina otetuilla kuvilla.


1. Viivi on oikeasti 25 % andalusianhevonen, vaikka se on rekisteröity suomalaiseksi puoliveriseksi. (tai niin kaikki aina sanovat). Todellisuudessa Viivin isä on puoliksi andalusialainen, joten Viivissäkin virtaa espanjalaista verta!

2. Viivillä on kesäihottuma, ja hoitamisesta huolimatta sen lähes koko harjan ja hännäntyven jouhet se hinkkaa pois. Tosin tänä kesänä tallin omistaja leikkasi jossain vaiheessa harjan ihan siiliksi, jotta ihon hoitaminen olisi helpompaa.

3. Innostuessaan Viivi pukittelee. Usein laukassa tapahtuu näin :D. Tässä talvella Viivi on kuitenkin keksinyt uuden tavan kiusata ratsastajaa laukassa. Se laskee päänsä alas ja ravistelee sitä niin, että ratsastajalta meinaa mennä tasapaino :D


4. Viivi on väriltään tummanpunaruunikko, mutta monessa eri valossa se näyttää mustalta. Viivillä ei myöskään ole yhtään valkoista merkkiä.

5. Aina, kun harjaan Viivin päätä, erityisesti korvia ja otsaa, se laskee päänsä alas jotta harjaaminen olisi helpompaa. Muutenkin Viivi on tosi helppo hoidettava :)

6. Viiviä on opetettu avaamaan suu kun kuolaimia laitetaan. Kun se oli varsa, sen kuolaimet siveltiin hunajalla ja se oppi näin avaamaan suun automaattisesti. Viivi on joskus vähän liiankin innokas ja ottaa suuhunsa ihan minkä tahansa hihnan mikä suitsissa on.

Huomaa istunta !!!!!!
7. Aiemmin tässä postauksessa mainitsin Viivin isästä, mutta tiesittekö että sen emä on torinhevonen? Se myytiin melkein heti Viivin vieroittamisen jälkeen (kuulemani mukaan). Tallin omistaja sanoi joskus, että Viivin emä oli tosi isokorvainen, joten en ihmettele enää mistä Viipula on perinyt aasinkorvansa :D!

8. Viivillä on velipuoli, joka on Viiviä viisi päivää nuorempi. Se on syntynyt 29.5, Olivian nimipäivänä joten Viivi on ehkä saanut nimensä sen mukaan. Viivin oikea nimi on siis Symphony Oliivia.

9. Viivillä ei ole yhtään ehjää loimea. En tajua, miten laumalaiset onnistuu aina rikkomaan toistensa loimet :D. Jos loimi ei ole täysin riekaleina, on siinä vähintään yksi repeämä. Riimutkaan eivät pysy vuotta pidempään rispaantumatta...

10. Äääh, viimeinen johon en keksi enää mitään! Mitä tähän voisi nyt vielä laittaa? Sen, että Viivi on ihanin hevonen jonka tiedän ja elämäni toiseksi tärkein hevonen. Ja että Viivillä on isot korvat jotka kuuntelee jos minulla on asiaa ♥


  Alan varmaan tämän ja ensi viikon aikana toteuttaa teidän ehdotuksia. Lisää ehdotuksia saa aina antaa, koska minulla on usein aikaa kirjoittaa mutta ideaa ei ole.

6 kommenttia:

 1. Lemppari blogeja, arvosteluineen?
  Muutama mieleenjäänyt postaus toisten blogeista lyhyen kommentin kera?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista, laitan mietintään :)

   Poista
 2. Mukava kuulla vähän lisää viivistä ja kivoja kuvia, vaikka olisinkin halunnut ratsastuskuvia vähän enemmän (vaikkei ne ehkä tähän niin kuulukkaan)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastuskuvia tulee sitten kun on niiden aika :). Mä aattelinkin että tällainen postaus voisi kiinnostaa lukijoita, enkä tainnut olla ihan väärässä :D?

   Poista
 3. Kiva postaus! Oli tosi kiva kuulla Viiviistä lisää ;).

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)