lauantai 31. tammikuuta 2015

Jännittäviä puomitehtäviä

Perjantaina päätettiin vuokrauksessa mennä pitkästä aikaa puomeja. Rakennettiin sellainen puomitehtävä maneesiin, että sitä pystyi soveltamaan monella eri tavalla ja menemään miten päin vaan. Janina pääsi kuvaamaan, joten Janinalle kiitos kaikista postauksen kuvista!

Janina on taiteellinen
Ponin puhdistusta päivän treeniä varten
  Viivi pääsi tällä(kin) kertaa käytävälle harjausta varten. Harjailin ponnyn huolella ja ainakin neljällä eri harjalla läpi, ennenkuin neidin iso keskivartalo oli puhdas uuden satulahuovan koeajamista varten. Ostin nimittäin Tarjoustalosta punaisen satulahuovan viidellä eurolla, ja päätin kokeilla sitä Viiville. Full kokoinen yleishuopa oli just hyvä Viiville, mutta mun mielestä ehkä vähän hassun mallinen, ainakin tohon satulaan mikä Viivillä nyt on.

Varustin Viivin karsinassa loppuun ennen maneesille lähtöä
  Maneesille päästyämme aloin mittaamaan jalustimia sopiviksi. En tainnut missään vaiheessa saada jalustimia ihan saman mittaisiksi, mutta eipä se ratsastusta haitannut.Pitkin ohjin kävelyn jälkeen otin ohjaa tuntumalle ja aloin taivuttelemaan Viiviä käynnissä. Kun olin saanut ponista irti hyvät pätkät molempiin suuntiin, aloin pikkuhiljaa ravailemaan. Ensin vähän kevyttä ravia, mutta suurimmaksi osaksi istuin harjoitusravissa.
  Tein samaa tehtävää mitä tehtiin keskiviikkona tunnilla, eli pääty-ympyrällä harjoitusravissa aletaan hidastaa ravia niin, että tahti ei muutu. Samalla pienennetään ympyrä voltiksi. Volttia lähdetään sitten suurentamaan, mutta vauhti eikä tahti saa muuttua. Mielestäni onnistuimme Viivin kanssa tässä ihan hyvin.


Sillon, kun mä istun selkä suorassa niin mun kädet on ihan liian alhaalla
  Ravailun jälkeen otin uralla muutaman laukannoston ja nopeasti takaisin käyntiin. Halusin saada Viivin kunnolla kuulolle ennen puomitehtäviä. Laukkasin myös pitkän aikaa pääty-ympyrällä ja Alisa huuteli keskeltä mulle ohjeita. Huomautuksia tuli mun käsistä, jotka on liian alhaalla ja siitä, että Viivi ei työnnä takaosalla kunnolla. Siltä se tuntuikin selkään, enkä saanut pohkeella koottua laukkaa kunnolla. Raipalla huomauttamisen seurauksena poni syksähti eteen, sitten laukka hiipui ja pukki. Ei mitenkään yllättävä reaktio ja osasin varautua siihen hyvin.
  Sitten Alisa keksi, että mun pitää laukata uraa pitkin ja pyytää kokoajan pohkeesta eteen ja takaosan työntöä. Muutaman kierroksen jälkeen aloin tuntea eron laukkaan, Viivi työnsi takajaloistaan paremmin ja laukka oli terävämpää. Alisaltakaan ei tullut enää huomautuksia, joten ajattelin sitten ottaa käyntiä jotta voitiin aloittaa puomitehtävä.

Viivi kulkee aivan liian pitkänä
Ja mun kädet on taas liian alhaalla. Mitä noille vois oikeen tehdä??
   Puomitehtävä oli vähän 'erikoinen' enkä osaa oikein selittää sitä hyvin, mutta laitan alapuolelle piirroksen jonka piirsin havainnollistamaan tehtävää. Ideana oli kuitenkin, että hevonen suoristuu (apupuomit) ja taipuu kunnolla. Ensimmäisen kerran ravissa tuli ihan hyvin, mutta toisella kerralla Alisa ei keksinyt muuta huomautettava kun mun kädet, jotka huomasin itsekin kesken tehtävää.
  Laukassa tehtävä sujui hyvin, mutta yhdellä kerralla Viivi alkoi loikkimaan ja sitten ihan mun huomaamatta mentiin puomin ohi... Mutta saatiin me yksi puhdas laukanvaihtokin, jippii!

Tässäpä tämä mun pro piirros!
Hieno pikkutamma
Hyvin onnistuneen puomiradan jälkeen Viivi ansaitsi loppuravit ja -käynnit pitkin ohjin. Viivi oli tällä kertaa paljon parempi ratsastaa kuin edellisviikolla, vaikka vielä mm. pidätteen läpi menemisessä on paljon harjoiteltavaa. Taisinkin just keksiä mitä treenataan ensi perjantaina ;)

2 kommenttia:

  1. Mukava postaus! :) Ootko kokeillu käsille jotain niille tarkoitettua 'istunta'harjoitusta? Ehkä siitä vois olla apua ;) Mutta muuten viivi näyttää ainakin näissä kuvissa ihan kivalta, vaikka eihän niistä tiedä paljon mitään... No tsemppiä teille treenailuun. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis varmaan ottaa selvää erilaisista istuntaharjoituksista tai pyytää ratsastustunnilla opettajaa huomauttamaan mun käsistä :D Ja kiitoksia paljon!

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)