lauantai 10. tammikuuta 2015

Vaniljakuppikakut

  Moii! Tänään leivoin ihania vaniljakuppikakkuja. Ohje vaikutti niin kivalta että päätin jakaa sen teidän kanssa täällä :). Ulkona oli vielä sen verran valoisaa että sain muutaman kivan kuvan napattua postauksen kuvitukseksi. Haluan jo tässä vaiheessa huomauttaa, että ohjeessa tarvitaan suolatonta voita. Jos sellaista ei ole, jätä suola pois ohjeesta. Mitäs tykkäätte tällaisista postauksista ja tekisinkö leivontapostauksia useammin?


Vaniljakuppikakut
12 kpl

120 g (1,8 dl) vehnäjauhoja
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
n. 1 tl vaniljasokeria

  Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai kulhoon jos käytät sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. (tässä kohdassa itselläni ei tullut murumaista!) Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon. (Vasta tässä kohtaa taikina alkoi näyttää murumaiselta.)

  Vatkaa toisessa kulhossa loppu maito, kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada seos muun taikinan joukkoon ja vatkaa sekaisin. Ota sekoittumattomat ainekset kulhon reunoilta ja jatka vatkaamista n. 2 minuuttia, kunnes taikina on sileää. Älä vatkaa liikaa.

  Lusikoi taikina vuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes kuppikakut ovat kullanruskeita ja sormella kokeiltaessa kimmoisia. Kuppikakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään. Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vaniljakuorrutetta ja srösseliä. 


Vaniljakuorrute

250 g (4,2 dl) tomusokeria
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl täysmaitoa
n. 0,5 tl vaniljasokeria
muutama tippa elintarvikeväriä

  Vatkaa tomusokeria ja voita sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla. Yhdistä maito, vaniljasokeri ja elintarvikeväri erillisessä kulhossa keskenään, ja lisää lusikallinen kerrallaan voivaahtoon, samalla vatkaten. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä kone maksimiteholle ja vatkaa seosta vähintään 5 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sitä kuohkeampaa kuorrutteesta tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)