perjantai 2. tammikuuta 2015

Yli-innokas ratsu

  Moikka! Tänään aamupäivällä olin ratsastamassa Viivillä ja Janina lupautui kuvaamaan, joten ajattelin kirjoittaa postauksen ratsastuksesta. Lyhyesti sanottuna tunti ei ihan onnistunut. Viivillä on ihan liikaa energiaa, kun näin lomalla ei ole ratsastustunteja ja heppa liikkuu kerran, kaksi viikossa. Ei hyvä ollenkaan, viime sunnuntainakin ekassa laukannostossa Viivi pukitti seinää päin ja seinään tuli reikä :D.


  Noh, jo ennen selkään nousua Viivi sai jonkun ihme hepulin ja se oli vähällä kaataa minut kumoon syöksähtämällä eteenpäin. Pyysinkin sitten Janinaa roikkumaan ja pitämään Viivistä kiinni, kun nousen selkään. Aloitin kävelemällä pitkillä ohjilla alkukäyntejä. Maneesissa ravaava ja laukkaava ratsukko sai Viivin innostumaan ja joka kerta kun laukkaava hevonen ohitti sen, se olisi halunnut lähteä perään.
  Alkukäyntien jälkeen otin ohjat tuntumalle ja nostin ravin. Viivi meni tosi reippaasti ja oli vähän vahva edestä. En saanut apuja oikein toimimaan, kun Viivi ei kuunnellut ja heitinkin raipan pois. Se auttoi hetkellisesti, mutta edelleen Viivi oli vähän liian innokas.


Viivi tykkäisi paljon enemmän, jos kuski ei kokoajan pyytäisi hidastamaan!
  Laukka ei sitten onnistunut yhtään. Laukkasin melkein koko ajan suoralla uralla vähän ovaalimaisesti yrittäen samalla (tuloksetta...) väistää muita. Hoin jatkuvasti: "hiiiiidaaaaas, prrrrr, hyyväää, hiidaaastaaaaaa". Tuo taitaakin aika hyvin kuvata meidän menoa... Sain muutaman melko hyvän pätkän molempiin suuntiin, joten en laukannut enää yrittäen hidastaa vaan purkaa Viivin energiaa. Laukkasin kevyessä istunnassa, ja Viivi keksi taas jotain jekkuja mun kiusaksi. Se laski päänsä alas ja ravisti sitä kuin hullu ja olinkin pari kertaa tämän takia vähällä lentää satulasta :D!


  Laukkaamisen jälkeen otin vielä vähän ravia ennen loppukäyntejä. En ollut ihan tyytyväinen omaan ratsastukseeni enkä poniin, mutta ainakin on jotain mistä parantaa! Ratsastuksen jälkeen hoidin Viivin pois ja sitten meidän kyyti olikin jo tullut ja lähdettiin kotiin :)


2 kommenttia:

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)