lauantai 28. helmikuuta 2015

Opin ratsastamaan

Mulla on aivan käsittämättömän hieno ratsu ♥

  Nyt saatte sitä kauan toivottua ratsastuspostausta! Erittäin onnistuneesta vuokrauskerrasta onkin ilo kirjoitella teille, varsinkin, kun mulla on vielä videoo siitä :). Viivi oli ihan uskomaton. Mä opin eilen ratsastamaan tota hevosta, ja se kulkee upeesti! Selässä saa kyllä tehdä töitä ihan kauheesti, mutta jos kaiken hikoilun tulos on hevonen joka on loppujen lopuksi tosi kevyt kädelle ja herkä, niin on kyllä kaiken vaivan ja hikoilun arvoista.

Aivan mahtava pikkuaasi

Huomaa ihanasti ylivalottunut kuva... Mutta Viipun vatsan ympärys näyttää jotenkin pienemmältä?
  Alussa kaikki tuntui siltä, ettei tämän kerran ratsastuksesta tule yhtään mitään. Viivillä oli liikaa energiaa, jota se purki ravaamalla piittaamatta minun avuista. Käynnissä se oli herkkä ja pehmeä, mutta ravissa ratsastaminen ei ollut kivaa. Viivi rikkoi koko ajan laukalle, ja kun päätin olla paineistamatta sitä pohkeella (luulin laukalle rikkomisen johtuvan siitä) ei tullut ratsastamisesta yhtään mitään. Viivi karkasi vähän väliä laukalle, joten päätin nostaa laukan ja vaan ratsastaa Viiviä laukassa.
  Ja voi vitsi, kun se laukkasi odotettua hienommin! Tässä vaiheessa ei ollut peräänannosta tietoakaan, mutta Viivi ei lähtenyt viemään, kuten sillä on joskus tapana, vaan pysyi kontrollissa ja laukkasi rauhallista laukkaa. Selkään asti tuntui, kuinka se välillä oikein työnsi takajaloillaan. Vielä alkutunnista en kuitenkaan osannut odottaa, mitä lopputunnista odottaisi, joten olin supertyytyväinen. Laukkojen ja pienen hengähdys (valokuvaus) tauon jälkeen Viivi oli kuin eri hevonen. Alussa se tuntui juoksevan alta pois, mutta kun sen sai myötäämään peräänantoon ja se oikeasti keskittyi käyttämään takajalkojaan ja nosti selkäänsä vähän ylös, oli heppanen oikein kiva ratsastaa.

  Laukassa ratsastaminen tuntui kaikista helpoimmalta. Viivi oli aivan uskomaton! Se laukkasi niin hienosti ja käytti takajalkojaan, mitä se ei usein mun kanssa tee jos en saa sitä ratsastettua oikein :D Sisko otti mun kännykällä vähän videota ja oli kyllä ilo katsella jälkeenpäinkin. Viivi oli tosi kevyt kädelle, se laukkasi hienosti ja pidemmälläkin ohjalla pysyi siinä missä halusin. Nyt ymmärrän, mitä tallin omistaja tarkoittaa, kun sanoo Viivin olevan automaattiponi. Kun sen saa toimimaan, se toimii ajatuksen voimalla.
  Ravissakin Viivi oli tosi kiva ratsastaa. Ei se helppo ollut, mutta teki juuri niinkuin pyysin. Mutta siinähän se ongelma onkin, kun mun pitää osata pyytää ja vaatia siltä asioita. Viivi kun ei anna mitään ilmaiseksi. Tein koko tunnin ihan perusjuttuja, en mitään ihmeellistä. Pääty-ympyröitä ja koko uraa pitkin, mutta se riitti mulle aivan mainiosti. Ensi kerralla sitten siirtymisiä ja laukanvaihtoharjoituksia :).

 Linkki videoon
 

4 kommenttia:

 1. Vihdoin! :D Kiva postaus vaikka jäinkin kaipaamaan lisää kuvia. Viivi näytti (mitä videosta voi päätellä) kulkevan tosi kivasti, vaikka ravissa vähän välillä karkasikin avuilta mutta siis kuitenkin tosi hienosti :) Kyllä se siitä alkaa sujumaan kun ymmärtää vain miten sitä ratsastetaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä ei ollut ihan avuilla ravissa, mutta varsinkin laukassa sujui Viipun kanssa tosi hyvin :). Mä veikkaan, että parin kuukauden päästä Viivi pysyy paljon tasaisemmin oikeassa muodossa, tai sitten mä putoon korkeelta ja kovaa takaisin maan pinnalle, kun mikään ei enää sujukkaan :D

   Poista
 2. Oi miten kiva uus ulkka <3 jäin kyllä vielä kaipaamaan jotain perusteellisempaa muutosta, kun tuntuu että samat värit teemat taustat tms. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä tää tausta alkaa muakin jo kyllästyttää, voisinpas vaikka heti vaihtaa sen. Mä kuitenkin tykkään tästä siniharmaasta teemasta näin talvella/keväällä.

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)