lauantai 7. helmikuuta 2015

Rakkaalla lapsella on liian monta nimeä

Moikka! Mulle tuli eilen tallilla mieleen, kuinka monella eri lempinimellä kutsunkaan mun heppa ja ihmisystäviä. Tässä postauksessa ajattelin kertoa muutamia nimiä, joilla kutsun Viiviä ja Lucea! Jokainen nimi on oikeen kuvaava ja sopii tiettyyn tilanteeseen tosi hyvin. Eiköhän aloiteta Viivistä?


  Useimmiten Viivi on ihan vaan Viivi. Toisinaan se on myös Viipu, Viipula, Viivu, Vaavi tai jotain muuta mitä sen nimestä saa helposti väännettyä. Tintti on myös nimi, jolla kutsun Viiviä aika usein.
  Vipsu, Viipottaja ja Hätähousu sekä Täys Aasi nimityksiä kuulee yleensä silloin ratsastaessa, kun Viivi vaan viipottaa menemään eikä oikeastaan kuuntele.
  Eilen Viivi oli myös Ihan Sika, Porsas yms, kun se ehti piehtaroimaan karsinassa ratsastuksen jälkeen niin, että loimi oli ihan likainen. Aasi, Pikkuaasi, Aasiponi... Näitä lempinimiä Viipu joutuu kyllä kuulemaan valitettavan usein. Mutta minkäs poni korvilleen mahtaa?
  Toisinaan poni kuulee itsestään käytettävän nimityksiä Intopiukee, Pukkiponi ja Karkulainen. Arvatkaapa vaan että missä tilanteessa :D. Pullasorsakaan ei ole ihan ennenkuulumaton nimitys Viivistä.  No mutta entäs Luce? Vanhusponi, Teräsvaari ja Rautapappa. Joskus myös pelkkä Pappaponi tai Vaariponi. Useimmiten ehkä Vanhus, tai Ikivanha. Luce on kyllä myös Ikuinen Villivarsa.
  Sitten näitä sen nimestä väännettyjä lempinimiä, kuten Lupsu, Lupsupupsu, Luppa, Luppis ja Luppakorva, joita kaikki tallilaiset varmaankin käyttää. Luppis on myös Dementoitunut, Muistinsamenettänyt ja Hassupossu.
  Kutsun Lucea joskus nimillä Puksujuna ja Puksutin. Toisinaan Vaariponi on Esteheppa, tai -tykki. Vesisateella useimmiten Raasu, Raukka ja Uitettu Rotta.
  Pörrökorva, Silkkiturpa ja Kuolaaja ovat myös paljon käytettyjä. Ehkä kaikista vähiten käytetty mutta ihanin lempinimi on Pikkuprinssi tai pelkkä Prinssi. Kiiltokuvakimo tai Se Ruskea Poni Siellä Tarhan Perällä kertovat yleensä sen, minkä värinen ponny on milläkin hetkellä.


Millaisia lempinimiä teidän hevosilla/hoitohevosilla/vuokrahevosilla on?

2 kommenttia:

  1. Se on kyllä vaan totta, että aina keksii noita uusia nimiä, tilanteeseen sopien :D Kiva postaus :)

    VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)