sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Dressagetreenejä

Edellisestä postauksesta on ehtinyt vierähtää jo melkein viikko... Hups!

  Pitkästä aikaa pääsen kirjoittelemaan blogiin meidän perjantain ratsastuksista. (heh, eihän siitä edellisestä ole kuin 8 päivää...) Perjantaina Janina saapui kuvaamaan meitä ja oli tosi kiva saada pitkästä aikaa ratsastuskuvia! Viipu ei ollut mikään super, mutta ihan ookoo. Se tuntui ratsastuksen ajan vähän väsyneeltä, vaikka vauhtia riittikin. Ehkä sillä on ollut vain rankka viikko takana.

Aika artsy kuva, Janina!
  Meidän piti Janinan kanssa ottaa Viivistä studiokuvia maneesin ovella, mutta lumisateen takia päädyttiin ihan vaan ottamaan pari kuvaa kentällä. Mun mielestä niistä tuli aika kivoja :). Käytiin sitten nopsasti maneesissa pyörähtämässä sen verran, että pääsin ponin selkään ja mentiin kävelemään kentälle. Kentällä on aika paljon lunta ja jäätä, joten kentällä pystyi vain kävelemään. Nyt onkin sitten tämän vuoden ulkona ratsastuskausi virallisesti avattu :Dmuuli
  Maneesiin Alisa oli rakennellut puomeista jotain tehtäväntapaista. En voinut olla kokeilematta ja mentiin sitten alkuverkkana aika pitkälti "salmiakkukuviota" ja puomeja. Puomit oli asetettu kokorataleikkaa-linjalle niin, että niitä pystyi ylittämään käynnissä/ravissa tai sitten tulla tätä salmiakkitehtävää, eli piti ratsastaa jokaisen sivun keskipisteestä aina seuraavan sivun keskipisteeseen. Välissä oli puomit apuna, että linjasta olisi tullut suora. Koska ideanahan nimenomaan oli, että hevosen pitäisi olla suorana puomeilla. Minun linjoista tuli kyllä välillä todella kiemuraisia, mutta eipä se paljoa menoa haitannut.

  Tämän tehtävän jälkeen menin vielä hetken ravissa pääty-ympyröitä ja voltteja. Viivi ei tuntunut kovin hyvältä ravissa, joten nostin laukan ja laukkailin ensin kevyessä istunnassa ja sitten vielä alas satulaan istuen uraa pitkin. Laukassa Viivi tuntui paljon paremmalta kuin ravissa ja olin siihen itseasiassa aika tyytyväinen.


Mitä mä teen tässä kuvassa? XD
  Laukan jälkeen Viivi tuntui ravissa jo paljon paremmalta, ja saatiin muutamia tosi hyviä pätkiä. Muuten Viivi oli edelleen ihan ookoo. Se oli minun mielestä tosi vaikea ratsastaa oikeaan kierrokseen, jotenkin ehkä jäykän oloinen.
  Ravailun jälkeen otin vielä vähän laukkaa, ja Viivi oli pätkittäin tosi hyvä. Toiseen suuntaan (oikeaan kierrokseen) olikin sitten paljon hankalampaa ja sain laukata aika kauan ennenkuin sain sen haluamani myötäyksen. Laukassa sainkin sitten istua hetkittäin pukkiponin selässä, kun Viivi pitkällä ei ollut pitkällä sivulla suorana ja aloin korjaamaan sitä. Mä en varmaan ikinä opi, ettei Viivi tykkää raipasta tammapäivinään.  Ratsastuksen päätteeksi Viipu sai paljon taputuksia. Vaikkei mennytkään yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla, teki poni hyvän työn. Minähän se siellä selässä vaan sähelsin omiani. Ei olis taas yksityistunti pahitteeksi.

Hieno poni


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! :D Ja noi kuvat aika hyviä tilanne kuvia suurin osa XD Yhessä säätää ratsastaja ja toisessa hevonen (ei pahalla, ne oli tosi hauskoja!!) :) Kun aina blogeista karsitaan tosi karkeesti kuvia pois et tulee vaan ne parhaat näkyviin, siitä saa aina vähän väärän käsityksen tai sillä tavalla, toivottavasti sä ymmärrät mitä mä selitän xDD

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Musta ei oo oikein näyttää vaan niitä parhaita kuvia, koska se meno ei oikeesti kenelläkään näytä koko ajan täydelliseltä. Sen pienen osan mun elämästä, jonka jaan täällä blogissa haluan kyllä kertoa mahdollisimman realistisesti. Sitäpaitsi tilannekuvat on parhaita :DD!

    VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)