maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kaksi valmennusta ja yhdet kisat

Perjantain ja lauantain valmennuksista sekä sunnuntain kisoista

Kuvakaappauksia videolta. Oikean alareunan kuva perjantailta, muut lauantailta
  Moikka! Tänä viikonloppuna olen ollut estekurssilla, joka sisältää 2 estevalmennusta ja harjoituskisat. Nyt on molemmat valmennukset takana ja oon Viiviin aika tyytyväinen! Itse jos muistaisi välillä ratsastaakin, niin menisi paljon paremmin.

  Palataan ensin perjantai-illan valmennukseen. Hypättiin aika pieniä esteitä, mutta tehtävät olivat vähän haasteellisempia. Perjantain valmennus oli ihan hyvä aloitus tähän valmennusviikonloppuun ja itselle ainakin jäi hyvä mieli :)
  Alkuverkkaa tehtiin melko itsenäisesti aluksi, ihan vaan hevosia taivutellen käynnissä ja ravissa. Ravissa tultiin myös puomeja, jotka eivät sitten olleetkaan niin helppoja :D. Viivi lähtee aina kiihdyttelemään puomeille, ja niin se teki nytkin. Puomit sujuivat ihan hyvin, kunhan vain sain Viivin ravaamaan rauhallisesti.

Kaikki kuvat on perjantailta, ja kuvista saa kiittää Janinaa :) Videoista saa kiittää Iidaa, Oliviaa ja Annaa :)


  Siirryttiin sitten puomitehtävään laukassa, joka näkyy alla olevasta videostakin. Maneesin päädyissä oli puomit ja toisella pitkällä sivulla ristikko. En oikeen osaa selittää muta katselkaa videota niin tajuatte! Viivi tuntui ihan hyvältä, ja vaikka se olikin vahva niin sain kuitenkin jotenkuten pidettyä sen käsissä ja tehtävä sujui oikein hyvin.
  Puomitehtävien jälkeen siirryttiin hyppäämään radasta osia, johon kuului linja ja sarja. Sarjassa oli ensin kaksi estettä, mutta toisella hyppykerralla siihen lisättiin vielä kolmas este. Kuten videolta ehkä huomaa, ei kaikki hypyt menneet ihan putkeen. Valmentaja totesikin, että mun pitää ratsastaa. Tuo kaareva linja oli viidellä askeleella, ja kun lähdin pyytämään siinä viittä, sain joko viisi ja puoli tai viisi laukkaa ja hevosen joka katosi kontrollista. Viimeisellä radalla päätin ratsastaa linjan kuudella, ja se onnistuikin tosi hyvin linja oli tosi sujuva! En kerro perjantain valmennuksesta nyt enempää, katsokaa video ja nauttikaa sen kännykkälaadusta.
  Lauantaina hypättiin jo vähän isompaa, ei mitään superisoa, mutta maksimissaan noin 70 cm. Hypättiin B-merkin radasta jotain osia, kun oltiin ajateltu hypätä se sunnuntaina harjoituskisoissa. Tultiin B-merkin radasta osia, mm. sarjaa ja kaarevaa linjaa.

  Aloitettiin hypyt ravipuomien jälkeen tulemalla puomi/kavaletti jumppasarjaa, jossa oli puomi, kaksi kavalettia ja puomi. Kunhan vaan sain Viivin laukan pidettyä hyvänä, meni hyvin. Jouduin ottamaan tosi paljon pidätteitä ennen jumppasarjaa ja sen aikana, joten mun kädet ei olleet hypyissä ihan kunnolla mukana ja siitä sainkin palautetta.
  Puomitehtävien jälkeen aloitimme hyppäämään ympyrällä vuorotellen ristikkoa. Ensimmäisellä kerralla en ratsastanut ja tuli huono hyppy, toisella kerralla meni jo vähän paremmin, vaikka meinasin unohtaa kääntää. Kolmannella kerralla meinattiin hypätä estetolpan yli, kun ulkoavut ei ihan toiminut ja valuttiin Viivin kanssa tosi ulos. Lopulta keksin, että mähän voisin ratsastaakin ja heti sujui paljon paremmin.
  Hypättiin vielä rataa, jossa oli yhden askeleen sarja, kahden askeleen sarja ja muutama yksittäinen este. Hypyt meni muuten hyvin, mutta lävistäjällä oleva yhden askeleen sarja ei onnistunut kertaakaan. Viivi jäi kaarteessa vaan pomppimaan paikalleen, enkä saanut ratsastettua sitä tarpeeksi eteen ja ekalle tuli joka kerta outo hyppy ja Viivi joutui venyttämään tosi pitkän hypyn että päästiin yli. Hypyistä en kerro nyt tämän enempää, koska mulla on blogiin laittaa vaan alkuverkasta videota.
  Sunnuntai-aamuna meillä oli sitten harjoituskisat, jossa hypättiin B-merkin rata. Viivi oli jo verkassa paljon paremman ja rauhallisemman tuntuinen kuin perjantaina tai lauantaina.Verkka meni hyvin, kunhan vain muistin kaarteissa ennen estettä taas ratsastaa, ettei laukka hyytynyt kaarteessakaan. Radan kävelyssä mä olin jo suunnitellut, miten ratsastan. Suunnittelu osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Radalla mä tein itse kaikki ratkaisut (en kaikkia mutta parhaani yritin). Mä päätin jo radan kävelyssä, että monellako askeleella ratsastan linjat.


  Itse rata oli melko helpon näköinen, B-merkissä hypätään 60-80 cm esteitä joten estekorkeus oli melko pieni. Rata alkoi kaarevalla, viiden askeleen linjalla. Sen mä olin päättänyt ratsastaa kuudella ja niin myös tein. Linjan jälkeen tuli käännös oikealle ja pitkällä sivulla oli neljän askeleen linja. Päädyssä puomien välissä piti ottaa siirtyminen raviin, joka meinasi vähän myöhästyä mutta sain Viivin raville kuitenkin. Seuraavaa linjaa piti lähestyä ravissa ja se meni omasta mielestä hyvin. Kaarteessa Viivi pukitti jotain ihan ihmeellisiä pukkeja, kun rupesin vaihtamaan laukkaa. Vähän horjahdin selässä, mutta pysyin kyydissä kuitenkin :D. Seuraavaksi hypättiin kaareva linja toisesta suunnasta, jonka ratsastin taas sujuvasti kuudella laukalla. Seuraavalla pitkällä sivulla oli kahden askeleen sarja, jonka ensimmäinen este olikin kasikympissä ja näin ollen radan isoin este. Sille hyppy ei oikein onnistunut, joku unohti hetkeksi ratsastaa. Linja selvittiin kuitenkin hengissä ja viimeinenkin este sujui puhtaasti, joten sain Viivin kanssa melko siistin puhtaan radan. Huomasin vasta videota katsellessa, että viimeinen este hypättiin erittäin onnistuneesti ristilaukassa!

  Radasta sain paljon kehuja, mutta valmentajan mielestä se ei kuitenkaan ollut viikonlopun paras rata. Taisin itse vähän jännittää, mutta ainakin tein itse ratkaisuja ja päätin ratsastaa enkä jättänyt Viiviä koko radan ajaksi yksin. Alla vielä radasta video.
  Kaikki osallistuneet sai ruusukkeet, ilmeisesti joku clear round -juttu, en tiedä :D Viivin kanssa saatiin sininen ruusuke. Viipu pelkäsi ensin ihan kauheesti sitä ruusuketta, mutta kunniakierroksen jälkeen se ei ollut moksiskaan siitä. Voin sanoa olevani tosi ylpeä Viivistä, se teki koko viikonlopun ajan tosi hienoa työtä vaikka ratsastaja sohlasikin välillä omiaan. Seuraavilla hyppykerroilla mun täytyy alkaa myös ratsastaa. Nyt mulla on hevonen, joka hyppää mitä vaan mistä vaan ja tietää mitä sen pitää tehdä, mutta entäs jos mulla on tuevaisuudessa hevonen joka ei tee ratkaisuja itse? Mun täytyy vaan opetella ratsastamaan eikä vaan matkustella siellä selässä. Viivistäkin olisi varmaan paljon mukavempaa, jos sen ei itse tarvitsisi tehdä kaikkea työtä.

Hieno Viivi


Huh kun tuli pitkä postaus! Jaksoiko joku lukea kaiken?

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ja ei tullut yhtäään pitkä pituutta olisi saanut olla enemmänkin, olen lukenut paljon tätä pitempiäkin postauksia :D Kiva sisältö, paljon kuvia ja videoita, sekä tekstiä ;) Mun meilestä nää postaukset ois voinut tehä vaikka kahessa erässä, mutta ihan hyvä näinki. Miten noi hepat jakso muuten hypätä/ entäs niitten jalat? Jos ne hyppäs (sun tekstin mukaan) kolme peräkkäistä päivää ja vielä koko ajan esteitä nostaen? :O Mutta tosi kiva postaus ja onnea suorituksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja hyvä että jaksoit lukea, mä jo luulin että tästä tuli liian pitkä, kun tungin kaikki samaan postaukseen.
   Hepat jakso hypätä oikein hyvin, ainakin Viivi. Sillä oli joka päivä kyllä ehkä vähän liikaakin energiaa... Ja kyllä hyppäsivät kolmena peräkkäisenä päivänä, mutta esteet oli koko ajan max. 80 cm. Kauheen usein näillä hevosilla ei hypätä, että ei minun mielestä tee pahaa jos pari kertaa vuodessa hyppäävät kolmena peräkkäisenä päivänä.

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)