maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuvauskaluston esittely

Millä kaikki blogin kuvat otetaan?

Kuvaan blogiin paljon kuvia ja täällä näkyykin ehkä vähän liikaa kuvapostauksia. Päätin esitellä teille koko kuvauskaluston, sillä lukijoita varmaan kiinnostaa vähän erilainen postaus vaihteeksi.


  Ensimmäisenä voisin esitellä minun oman kameran. Kyseessä on Sony alpha 200, jonka ostin käytettynä 1,5 vuotta sitten. Tämä kamera on ihan hyvä ensimmäiseksi kameraksi, mutta itse haluaisin vähän laadukkaamman kameran. Tässä kamerassa ei voi katsoa näytöstä, kun ottaa kuvaa, vaan pitää katsoa siitä "pikkuruudusta". Mutta eipä se mua haittaa, kun aina kuvailen sillä. Yksi juttu vähän harmittaa, että kameran näytön välissä on jotain hiekkaa/pölyä, jota ei saa pois. Kuvien katselu kameran näytöstä ei sen takia oikein onnistu. Tässä kamerassa ei ole videotoimintoa.

  Sonyn mukana tuli objektiivina Sigman 18-55 mm f/3.5-5.6. Se on ihan hyvä perusobjektiivi, mutta sillä ei voi zoomata kovin pitkälle. Obsun linssissä on muuten joku tahra jota en saanut pyyhittyä pois :D. Onneksi se ei näy kuvissa...

  Useimmiten käytössä oleva objektiivi on Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 tai joku sinne päin :D. Tämä objektiivi on oikeasti joku makro-obsu, mutta sillä saa tosi hyviä kuvia. Plussaa ehdottomasti siitä, että tällä voi zoomailla kauas, sekä superhyvä tuo makrotarkennus. Tällä voi kuvata ihan tosi läheltä laadukkaita makrokuvia eikä laatu kärsi ja (manuaali)tarkennus toimii hyvin. Tästä objektiivista tykkään tosi paljon ja olen ominut sen vähän omaan käyttööni, vaikka se on oikeasti äitin.

  Joskus kuvaan myös äitin kameralla, joka on Sony alpha 500. Se on tuosta minun Sonysta vähän uudempi malli ja sen huomaa kyllä kuvan laadusta. Tällä saa ihan tosi hyviä ja valoisia kuvia. Plussana kamerassa on taittuva näyttö. Ei kääntyvä, mutta se taittuu alaspäin ja se onkin hyvä jos pitää kuvata esim. kevätjuhlassa muiden ihmisten yli lavalle. Huono puoli tässä kamerassa on se, ettei tässäkään ole videointi mahdollisuutta.

  Tässä äitin Sonyssa on objektiivina joku ihan perusobsu. Se on kai Sony DT 18-55 mm f/3.5-5.6 SAM. Mä en oikeasti tiedä näiden objektiivien malleista yhtään mitään, enkä tiedä onko tämän tai minkään muun objektiivin malli se mitä olen tähän kertonut. Tämä on siis ihan perusobjektiivi ilman mitään hienouksia. Mun mielestä se tarkentaa vähän hitaasti enkä siksi tykkää siitä kovin paljoa.

  Sain syntymäpäivälahjaksi kolmijalan, kun olin sitä paljon toivonut. En tiedä tämän merkkiä koska sitä ei tässä jalustassa lue. Tämä ei ole mikään korkea, mutta tukee kameraa kun sillä kuvaa. Tosin jalustalle ei ole ollut hirveästi käyttöä sen jälkeen, kun mun pokkari hajosi lopullisesti. Käytin tätä yleensä pokkarin kanssa videoidessa jotain. Tämä tuntuu niin pieneltä ja heiveröiseltä, että en oikein tykkää käyttää tätä järkkärin kanssa, vaikka olenkin sillä tavalla muutamia kuvia ottanut.

  Kameralaukun uumenista löytyi vielä kolme vastavalosuojusta. Keskimmäinen kuuluu siihen Tamronin pitkään obsuun ja kaksi muuta tulivat minun kameran mukana silloin kun ostin sen. Ne ovatkin olleet eniten näistä käytössä, varsinkin tuo kaikista pienin joka on mun mielestä tosi kiva :).


  Viimeisenä, muttei vähäisimpänä esittelen mun kameralaukun. Onhan se vähän ruma "laatikko", mutta palvelee uskollisesti tehtävässään. Tämän merkki taitaa olla Lowepro? Laukun sisällä on tollaset jännät seinät joita voi ihan mielensä mukaan siirrellä mihin haluaa. Tällä hetkellä laukussa on 4 lokeroa, joista ensimmäisessä ja suurimmassa on kamera, kahdessa pienessä vastavalosuojat ja pitkä obsu ja viimeinen osio on hanskoille, kännykälle tai eväsrasialle. Mitä sinne nyt haluaakaan laittaa.

Mitä tykkäsitte tästä vähän erilaisesta postauksesta?

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Kuinka korkea se kamerajalka on? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei oo kovin korkea, vähän nilkan yläpuolelle :). Ehkä n. 30-40 cm.

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)