lauantai 21. maaliskuuta 2015

Superheppa

  Eilen perjantaina mulla oli taas pitkästä aikaa vuokraustunti. En ollut etukäteen suunnitellut mitään erityistä ratsastukseen, paitsi että halusin tehdä käynnissä ja ravissa pohkeenväistöä ja kokeilla laukassa avotaivutusta. Keskiviikkona ratsastustunnilla harjoittelin tätä avotaivutusta laukassa, silloin ei onnistunut mutta eilen onnistui vielä huonommin, kun ei ollut opettajaa neuvomassa mitä pitää tehdä. Vaikkei avotaivutukset onnistuneetkaan, olen silti tosi tyytyväinen Viiviin, se oli ihan super taas!

Käy katsomassa loputkin studiokuvat täältä!
  Lähdettiin siskon kanssa maneesille ja otettiin ovella ennen ratsastusta Viivistä muutama studiokuva. Asetukset oli vähän pielessä, koska kuvat on melko rakeisia, mutta oon silti tyytyväinen kuinka hyviä kuvia osasin ottaa!

  Ratsastuksen aloitin ihan vaan käynnissä pitkin ohjin. Kun olin jonkin aikaa kävellyt, aloin taivutella Viiviä käynnissä ja "ratsastaa" sitä. Yleensä mun käyntityöskentelyt on pari ympyrää ja pysähdystä, mutta eilen vähän skarppasin ja tein vähän pohkeenväistöäkin. Viivi tuntui käynnissä pitkästä aikaa tosi hyvältä. Yleensä kun sen saa myötäämään käynnissä niin se alkaa kipittää eteenpäin, mutta eilen se oikeasti käveli ihan rennosti.

Ratsastuskuvista kiitos siskolle, joka kesken ratsastuksen pomppas hepan selästä alas nappaisemaan musta pari kuvaa.
  Ravissa jatkoin ihan vaan Viivin taivuttelulla ympyröillä ja volteilla. Pitkille sivuille otin aina muutaman askeleen kerrallaan pohkeenväistöä. Pohkeenväistöt ei ole mikään mun bravuuri enkä tykkää tehdä niitä, mutta nyt täytyy yrittää joka vuokrauksessa mennä niitäkin kun se on hevoselle hyväksi.
  Viivi tuntui ihan sairaan hyvältä heti alussa. Se kuunteli pidätettä, ravasi rauhallisesti ja rennosti ja kulki peräänannossa. Se ei ikinä tee noin ihan alkutunnista, ties mikä sairaus sillä on kun tuntui niin hyvältä. Välillä Viivi painui vähän liiankin alas ja katosi tuntumalta, mutta muuten se oli tosi hyvä.

  Ravailin paljon harjoitusravissa ja tein muutamia lisäyksiä pitkille sivuille. Sisko sanoi, että jossain kohdissa näytti ihan hyvältä, mutta ei ne lisäykset vielä mitään hienoja ja lennokkaita ole. Mutta pikkuhiljaa parempi tulee!


Hyi mitä könötystä
   Otin aika pian muutamia launannostoja ja Viivi tuntui laukassakin tosi hyvältä. Aloin tulla laukassa seuraavanlaista tehtävää ihan suoralla uralla ja ympyröillä laukkaamisen lisäksi. Eli viimeistään C kirjaimesta nostettiin laukka, laukattiin suoraa uraa pitkän sivun keskelle S:ään asti, S kirjaimessa laukkavoltti ja suoraa uraa aina L:ään asti. Kuulostaa tosi simppeliltä, mutta laukkavoltin kääntäminen ei ollutkaan sitten niin helppoa. Viivi ei millään olisi halunnut kääntyä ja se tuotti vähän ongelmia. Nekin olisi varmaan saatu ratkaistua sillä, että ratsastaja ottaisi ohjat tuntumalle ja kääntäisi paremmin ulkoasuilla.

Kuvakulma vääristää mittasuhteita...


  Laukkojen jälkeen otin vielä kaikki askellajit läpi molempiin suuntiin että sisko saisi nappaistua postaukseen kuvat. Viivi tuntui edelleen tosi hyvältä, ja muutaman tehokkaan harjoitusravi ja kevyt ravi kierroksen jälkeen annoin ponille pitkät ohjat ja se sai pitkin ohjin ravailla niin kuin halusi, eli melko reippaasti pää ylhäällä ja korvat hörössä ♥
  Loppukävelyiden ja runsaiden taputusten jälkeen poni pääsi talliin syömään ja nukkumaan :-). Viivi oli kyllä taas kerran ihan super ja toimi melkein kuin ajatus, että saa nyt nähdä mitä ensi viikon vuokrauksesta tulee...

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana viivi! ♥ ootko muuten osallistumassa siihen kouluviikonloppuun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viivi on ♥ ! Ja en osallistu siihen kouluviikonloppuun :/

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)