tiistai 7. huhtikuuta 2015

Maanantain ratsastus

Omaperäinen otsikko

  Moro! Maanantaina iltapäivällä suunnattiin taas tallille ratsastamaan. Tällä kertaa kuvaamaan saapui Janina, kiitokset kuvista siis hänelle! Harjailtiin Viivi ihan perusteellisesti, kun nyt ajateltiin ottaa kentälläkin muutama kuva. Viivin häntä ainakin oli ihan heinässä, en ymmärrä kuinka se aina onnistuu möyrimään heinäkasoissa niin että kaikki jouhet on täynnä heinää :D Sen verran laiska kuitenkin olin, etten jaksanut vaihtaa punaista (siistimpää) huopaa, vaan menin sillä sinisellä mikä Viivin satulassa oli valmiina.  Nousin kentällä selkään, kun otettiin siinä muutama kuva. Tuo kenttä ei kyllä vielä ole ihan ratsastuskunnossa, se on tosi märkä vielä ja osittain jäässä. En malttaisi millään odottaa, että päästään ratsastamaan kentällä! Kävelin kierroksen kentällä, ennenkuin käänsin Viivin maneesiin jossa aloitettiin pitkähköjen alkukäyntien jälkeen treenit pohkeenväistöillä. Tein muutamat pohkeenväistöt molempiin suuntiin käynnissä, ja Viivi väisti tosi hyvin.
  Ratsastin vielä käyntiä hetken, ennenkuin aloin ravaamaan. Ravasin ensin pitkällä ohjalla niin, että Viivi saisi venyttää kaulaansa. Otin ohjat tuntumalle ja aloin tehdä taas näitä ravi - pys - ravi siirtymisiä. Monen toiston jälkeen alkoi mennä ihan hyvin. Tultiin vielä keskihalkaisijalta tehtävää niin, että tultiin vähän niinkuin kouluradalle tervehdykseen. Viivi vaan ei kertaakaan pysähtynyt tasajaloin, etujalat oli tasan mutta takaset ei sinne päinkään.


Taas on hienosti kantapäät ylhäällä
  Aluksi Viivi oli ravissa vähän laiskan oloinen, mutta liikkui kuitenkin eikä juossut täysiä eteenpäin. Ravasin paljon ympyröitä (en mä ikinä muuta teekkään!) ja yritin vaan saada Viivin rennoksi, jossa onnistuin hetkittäin. Tehtiin myös muutamat alkeelliset lisäykset pitkälle sivulle, mutta ne onnistui muuten, mutta se lisäys unohtui...

  Välillä laukkailin pitkin ohjin, ja taas Viivi sai venyttää kaulaa ja päätä alas. Pitkin ohjin laukkaamisen jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin ratsastaa kunnolla laukassakin. Ei ihan onnistunut, heppa ei vaan ollut hyvä. Meinasin turhautua kun homma ei toimi ja otin raviin ja ratsastin siinä sitten kyllästymiseen asti vaihdellen kevyen ja harjoitusravin välillä.
  Jossain vaiheessa sitten päätin, että nyt muuten ratsastetaan sitä laukkaa niin kauan, että saan sen myötäyksen. Eipä tarvinnut kauaa odotella kun Viivi oli laukassa tosi hyvä. Se ilmeisesti vaan vaatii enemmän aikaa vertyäkseen.

Viivi näyttää ponilta.


Mun lempparikuva maanantailta, jos kuskin ilmettä ei oteta huomioon. Sori, oli pakko blurrata se piiloon!
  Halusin tulla laukassa vielä puomia, vähän harjoitella pitkästä aikaa lähestymisiä jne. Joka kerralla ponnistus puomille tuli vähän kaukaa, mutta yli päästiin joka kerta minun haluamastani kohdasta, - edistystä! Tuo puomi oli oikeastaan aika turha, mutta halusimpas mennä sitä varsinkin kun oli kuvaaja mukana.
  Muutaman puomin ylityksen jälkeen annoin hepan vielä ravata vähän aikaa ohjat tuntumalla, ennenkuin annoin pitkät ohjat loppuraveja varten. Täytyy sanoa, että olen ihan tyytyväinen. Lopputunnista meni hyvin, vaikka alku menikin taas pelkkään sähläykseen.
4 kommenttia:

 1. Oi vitsi näytätte tos yhes kuvas kouluratsukolta :) tai Viivi näyttää ei pahal saisit tsempata istuntaas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, en ota pahalla yhtään koska tiedän itsekin että mun istunta ei oo kauheen hyvä :DD

   Poista
 2. voi miten näytätte menevän hyvin! :) ja haha, mullakin ihan sama ongelma, että kantapäät nousee ratsastaessa ihan huomaamatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä, mulla on varmaan niin pitkät jalat ettei vaan voi antaa pohkeita kantapäät alhaalla :D

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)