lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ratsastusta aasiponilla

  Moikka! Perjantaina 24.04 olin taas ratsastamassa Viivillä. Se oli tälläkin kertaa tosi kiva ratsastaa, huomaan itsekin huimaa kehitystä esimerkiksi viime syksyyn. Alisa ja Janina tulo molemmat kuvaamaan, piti kuvata se videopostaus mutta se vähän unohtui. Tallissa ponin kuntoonlaitosta on videota sekä ratsastuksesta, mutta sitten unohdettiin koko homma ihan täysin. Janina räpsi kuitenkin paljon ihania kuvia, jotka värittävät tätä postausta. Luulen, että ensi viikon puolella saadaan taas jotain videotakin tästä ratsastuskerrasta :-).  Melko lyhyiden alkukäyntien jälkeen aloin ravaamaan puolipitkillä ohjilla Viiviä eteen alas. Kokeilin vähän erilaista tapaa verrytellä sitä, eli en kävelisi paljoa vaan antaisin hevosen vertyä ravissa. Tällä kertaa ainakin toimi, mutta eihän sitä tiedä jos seuraavalla kerralla totean tämän tavan ihan huonoksi.

  Pikkuhiljaa otin ohjat tuntumalle ja aloin ratsastamaan ravissa ihan kunnolla. Ensin Viivi oli niskastaan vähän jännittynyt, mutta rentoutui melko pian. Tein ravi-käynti-ravi siirtymisiä ja muutaman pysähdyksen sekä käynnissä pohkeenväistöä. Yritin istua harjoitusravissakin, mutta Viivi oli niin intopiukeena menossa, ettei siitä yksinkertaisesti tullut mitään.

jännittynyt

rennompi
rento
  Kentällä ravasin oikeastaan koko ajan vaihdellen tietä niin, että välillä tein kulmat huolella ja välillä ratsastin vain ovaalin muotoista uraa. Kentästä toinen puoli on vieläkin melko märkä, eikä siinä oikeen viitsi kuin kävellä ja vähän ravata. Vaikka meillä olikin reilut puoli kenttää käytössä, se tuntui välillä tosi pieneltä ja tila meinasi loppua kesken.

  Ravaamisen ohessa otin myös alkuun muutamat laukannostot, ennenkuin aloin laukkaamaan kunnolla. Heti alusta Viivi tuntui laukassa tosi tosi hyvältä, mitä se ei yleensä ole. Yllättävän hyvin se jaksoi keskittyä, vaikka välillä pukittikin ihan yllättäen muutaman pukin.
  Ratsastus meni oikeastaan pelkäksi humputteluksi suurimmalta osin, välillä laukkasin ja välillä ravasin. En tehnyt kummassakaan mitään ihmeellistä, tosin laukkaa yritin vähän koota, ja Alisa sanoikin että ihan pieni ero normaaliin on havaittavissa. Pientä edistystä siis!


Tässä taitaa olla menossa kokoamisharjoitus

Toinen on niin innoissaan ♥

Välillä saatiin laukassakin tosi hyviä pätkiä joissa Viivi oli rentona
  Ehkä 40 min ratsastuksen jälkeen Alisa piti mulle jonkinnäköisen istuntatunnin ja nappasi mut liinan päähän. Yritettiin tehdä niin, että keskitytään vaan mun istuntaan ja yritetään saada se hyväksi. Muutamia ongelmia ilmeni, kuten se, että kun annan pohkeita niin mun kantapäät nousee ylös ja mun kädet seilaa missä sattuu.
  Kyllähän Alisa vähän kehuikin mun istuntaa, se sanoi että mä kuulemma kevennän tosi hyvin. En kyllä sitten tiedä, että onko se niin ihmeellinen saavutus kun ei keventäminen loppujen lopuksi ole mitenkään ihmeellistä.

suloisuus ♥

#aloittelija

Kun olin hetken ratsastanut liinassa, niin istunta oli ilman neuvojakin kuulemma parempi!
  Alisan "liinatunnin" jälkeen laukkasin vielä hetken molempiin suuntiin ja otin loppuravit pitkin ohjin. Viivi oli tosi kiva, välillä se ei vaan keskittynyt tuulen tai shettiksen tai laumakaverin takia, mutta muuten oon todella tyytyväinen!
  Loppukäynnit selästä käsin jäi aika lyhyeksi, kun hyppäsin alas selästä taluttaakseni Viiviä. Pitkään aikaan ennen tämän viikon keskiviikkoa ei ole takapuoli tullut ratsastuksesta kipeäksi, ja se oli vielä perjantainakin joten yksinkertaisesti en vain enää jaksanut istua Viivin selässä.  Palataan mahdollisimman pian videon merkeissä, siihen asti näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)