keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tuulihatut rahkatäytteellä

  Vappu on ihan nurkan takana, ja pian pitäisi keksiä, mitä herkullista leipoisi vapuksi. Tässä teille yksi erittäin yksinkertainen leivontaohje, tuulihatut rahkatäytteellä. Nämä ovat kyllä tosi hyviä ♥ Tällä ohjeella saa noin 70 tuulihattua (2 pellillistä). Jos et ajatellut ruokkia isompaakin porukkaa, suosittelen puolittamaan ohjeen tai pakastamaan osan tuulihatuista.
  Tehtiin näihin tuulihattuihin äitin kanssa rahkatäyte, johon laitettiin vähän sitä sun tätä. En olisi uskonut, kuinka hyvää täytettä saatiin aikaiseksi! Mansikka ja basilika  vaan sopii tosi hyvin yhteen!


Tuulihatut
60-80 kpl

3 dl vettä
150 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

  Mittaa vesi sekä voi tai margariini kattilaan. Kiehauta. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan voimakkaasti (sähkövatkaimella) vatkaten. Vatka, kunnes taikina alkaa muodostua palloksi ja irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä noin viisi minuuttia. Vatkaa kananmunat yksitellen taikinaan.
  Laita taikina pursotuspussiin, jossa on suuripäinen tylla (=pursotinterä). Pursota pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tuulihatut eivät juuri leviä, joten voit pursottaa taikinanokareet melko tiiviisti. Älä litistä, vaan yritä tehdä mahdollisimman pyöreitä hattuja.
  Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Mansikkainen rahkatäyte
n. 10 tuulihattuun

125 g maitorahkaa
5 isoa tuoretta basilikanlehteä
2 rkl mansikkahilloa
1-2 palaa tummaa suklaata
mustapippuria

  Sekoita maitorahkaan silputut basilikanlehdet, hillo, raastettu suklaa ja hieman rouhittua pustapippuria. Sekoita huolellisesti sekaisin.
  Leikkaa tuulihattuihin viillot, ei kokonaan auki vaan sen verran, että sisään mahtuu pursottamaan täytettä. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota tuulihattuihin sisälle. Voit myös lusikoida täytteen, mutta pursottamalla saa siistimpää jälkeä. Tarjoa tuulihatut täyttämispäivänä.


2 kommenttia:

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)