maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ulkokausi avattu

  Moikka! Nyt on ulkokausi virallisesti avattu, sillä perjantaina käytiin Viivin kanssa pyörähtämässä kentällä ratsastuksen loppupuolella. Ratsastettiin aluksi maneesissa, koska ulkona satoi vettä. Jos koko päivänä ei olisi satanut vettä, kenttä olisi ollut tosi hyvässä kunnossa, nyt se oli vähän märkä ja hevoselle varmasti raskas. Ratsastin kentällä kuitenkin ravia ja käyntiä ja pohja oli ihan ookoo, laukata en olisi viitsinyt mutta ravi ja käynti onnistuivat hyvin!

Kuvista iso kiitos Alisalle!
  Otettiin ennen maneesiin menoa kentällä muutama yhteiskuva, voit katsoa ne edellisestä postauksesta jos ole vielä nähnyt! Kun taivaalta alkoi tipahdella vesipisaroita maahan, kipitettiin nopeasti maneesiin sateensuojaan.
  Aloin aika pian taivutella Viiviä käynnissä. Se kulki ihan kivasti, vähän pohkeen takana mutta melko rennosti. Käyntityöskentelyn jälkeen nostin ravin ja ravailin puolipitkällä ohjalla ura pitkin ja ympyröitä edelleen Viiviä taivutellen. Poni oli tosi innoissaan ja sain ottaa muutaman isomman pidätteen, että sain sen kuuntelemaan.
  Molempiin suuntiin ravaamisen jälkeen otin laukannostot molempiin suuntiin ennenkuin Alisa alkoi pitämään mulle jonkin näköistä valmennustuntia. Ensimmäinen tehtävä oli ympyrällä asettaa hevosta liioitellusti sisäänpäin, niin että kaula taipuu mutta ei mitään pohkeenväistöä. Onnistui omasta mielestä ihan hyvin, mitä nyt Alisalta tuli kommenttia muun muassa siitä, että Viivi liikkuu pohkeen takana. Seuraavaksi tehtiin samaa tehtävää niin, että piti asettaa ulospäin. Hevosen piti olla rungosta suora ja kaulasta/niskasta taipuneena. Yllättävän vaikeeta oli ja vaihdettiin sitten seuraavaan tehtävään.
  Seuraava tehtävä oli seuraavanlainen: pääty-ympyrällä ravaa C kirjaimesta I:hin. I:ssä suoraan ravista pysähdys, pysähdyksestä käyntiin ja avotaivutusta ja C:stä taas ravi jne. Pysähdyksissä Viivi tuli aina etujalat tasan, mutta vasen takanen jäi liian kauas ja takajalat eivät siis olleet tasan. Alisa neuvoi heti pysähdyksessä hieman käyttämään sisäpohjetta, jotta Viivi korjaisi takajalatkin tasan ja tämä toimi, kunhan itse olin kartalla ja tiesin mitä olen tekemässä.

Tässä mä katon että onko jalat tasan ja melkeenhän ne oli, hieno ponny!
  Jatkettiin sitten seuraavanlaiseen tehtävään, jossa itse olin ihan pihalla mitä tein ja ratsastus oli vähän huolimatonta. C:stä nostettiin laukka ympyrälle, laukattiin koko kierros ympyrällä, taas C:ssä ravi ja ravivoltti ja taas ceessä laukka. Aluksi tein vain puoli kierrosta laukkaa, mutta Alisa vähän muutti tehtävää. Viivi oli ihan ookoo tässä tehtävässä, itselle tuli tehtävät vähän liian nopeasti toistensa perään ja putosin kärryiltä täysin. Siinä meni ratsastus vähän sohlaamiseksi, mutta onneksi mun proo valmentaja sanoi, että on itsekin ihan pihalla joten mun sähläys ei haitannut yhtään :D.  Lopuksi vaan laukkailin ja ravailin maneesissa vähän epämääräisesti erilaisia ympyröitä ja suoraa uraa, ja poni toimi yllättävän kivasti. Siirryttiin sitten kentälle, kun aurinko alkoi paistaa ja näytti muutenkin siltä, ettei sada.

Laatu on mitä parhain, kun unohdettiin ISO arvo niin isoksi kun sen saa, vaikka olisi ehkä kannattanut pienentää sitä...
  Kentällä ratsastin vielä ravissa molempiin suuntiin jonkinnäköistä ympyrää tai neliötä, miten sen nyt haluaa ottaa. Kentästä toinen puoli on vielä paljon kosteampi ja mulla oli vain puoli kenttää käytössä, joka riitti ihan hyvin kun en laukannut.  Kentällä Viivi oli aluksi vähän spooky, se tuijotteli milloin traktoria milloin shetlanninponia, mutta sain sen aika pian kuuntelemaan minua. Saatiinkin muutama tosi kiva ravipätkä molempiin suuntiin, johon oli hyvä lopettaa ja annoin ponille pitkät ohjat loppuraveja ja -käyntejä varten.
  Viivi oli kyllä tosi kiva ratsastaa. Kuski oli vähän hukassa, mutta jossain määrin osasi kuitenkin ratsastaa ja heppa kulki rennosti. Kyllä tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ehkä uskallan jo ensi kerralla laittaa kannukset jalkaan?
  Kun olin tullut jo alas selästä ja käynyt sammuttamassa maneesista valot, alkoi taas sataa vettä. Tällä kertaa se ei haitannut yhtään koska samalla paistoi aurinko. Ja mikä parasta, nähtiin sateenkaari tosi selkeästi. Jostain syystä tulin siitä tosi onnelliseksi ja olinkin koko loppuajan tallilla yhtä hymyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)