perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vuokraus ilman pukkiloikkia

  Taas on melkeen viikko edellisestä postauksesta, mutta mulla ei vaan ole ollut materiaalia tai ideaa mistä kirjoittaa. Nyt kuitenkin kirjoitan tämän päivän vuokrauksista. Koska nyt on pääsiäisloma ja tallille pääsee vaikka heti aamusta, otettiin tietty kaikki ilo irti ja suunnattiin tallille puoli kymmenen maissa. Viivi ja siskon ratsu oli jätetty sisälle, joten harjailtiin ja varusteltiin ne rauhassa, maneesille lähdettiin ehkä viisitoista yli kymmenen.

Ratsastuskuvista kiitos taas siskolle :)
  Aloitin ratsastuksen, niinkuin aina, kävelemällä pitkin ohjin. Viivi sai aika lailla itse päättä vauhdista, ja alkuun se matelikin kuin etana ennenkuin muita ratsukkoja alkoi ravaamaan. Viivi ei yhtään tykkää siitä, että joku menee sen ohi kovempaa kuin mitä se itse menee. Nytkin minun yrittäessä epätoivoisesti taivutella ponia se melkeen veti herneen nenään kun ohi menevä hevonen sai ravata ja hän ei.
  Käyntityöskentelyn jälkeen otin raviin ja ravasin kevyessä ravissa puolipitkillä ohjilla uraa pitkin. Viivi vähän pärski ja oli selvästi mielissään kun sai ravata pidemmällä ohjalla ja venyttää päätä alas. Aloin pikkuhiljaa kerätä ohjaa paremmin tuntumalle. Istuin harjoitusraviin ja tein ravi - pysähdys - ravi siirtymisiä, jotta sain Viivin kuulolle. Muutaman toiston jälkeen Viivi pysähtyi nätisti suoraan ravista. Tein kyseistä tehtävää molempiin suuntiin, että sain Viivin kuulolle ja sitten aloin ihan kunnolla ratsastaa harjoitusravissa.
  Alkuun ravissa halusin vaan saada Viivin rennoksi ja kulkemaan tahdikkaasti mutta ei juosta alta pois, niinkuin sillä on tapana. Onnistuttiin tässä melko hyvin ja muutaman kierroksen jälkeen Viivi kulki tosi rauhallisesti, vaikka aina pitkän sivun alussa halusikin kiihdytellä.  Kun Viivi oli ravissa rento ja rauhallinen molempiin suuntiin, aloitin laukkaamisen. Otin ensin muutaman laukannoston ja testasin toimiiko avut, ennenkuin jatkoin laukkaamista uraa pitkin tehden päätyihin ympyröitä ja voltteja. Hetkittäin Viivi oli laukassa todella hyvä, mitä se ei ole vähään aikaan ollut. Se oli ihan superrento. Harmi, kun siitä ei ole yhtään kuvaa tai videota :/
  Laukattuani tarpeeksi molempiin suuntiin, otin välikäynnit jonka aikana sisko hyppäsi hepan selästä alas nappaisemaan parisataa kuvaa. Ratsastin molempiin suuntiin vielä kaikki askellajit läpi, mutta laukassa Viivi ei ollut enää yhtä hyvä kuin alkutunnista. En vaan onnistunut ratsastamaan sitä yhtään ja alla onkin meidän hieno näyte siitä, miltä laukkaamisen ei kuuluisi näyttää!

Ihan kauhee kuva mutta just siks se sopii erittäin hyvin tähän :DD

    Ravasin vielä hetken molempiin suuntiin harjoitusravissa, ennenkuin annoin ponnylle pitkät ohjat ja keventelin loppuravit. Olin tosi tosi tyytyväinen Viiviin, vaikkei se ollutkaan paras mahdollinen. Mutta kun vertaa edelliseen vuokraukseen, oli Viivi laukassa super.
  Edellisellä kerralla siihen ei laukassa saanut vaikuttaa pohkeella yhtään, tai tuli pukki. Kun näpäytin raipalla, tuli kolme kertaa isompi pukki. Voitte vaan kuvitella kuinka ärsyttävää on ratsastaa hevosella, jonka kylkiin ei saa koskeakaan kantapäällä! Nyt Viiviä sai sentään ratsastaa laukassa pohkeellakin.
  Tuli just mieleen, että kun mulla on Tampereen hevosmessujen ostoslistalla (kyllä, olen menossa sinne) kannukset, pukittaakohan Viivi mut alas selästä. Joskus yksi ratsastaja kertoi, että ensimmäisen kerran kun hän ratsasti Viivillä kannuksilla, oli ensimmäiset kierrokset pukkilaukkaa. Mutta kannukset vaan on esimerkiksi koulukisoissa pakolliset ja niillä pitäisi oppia ratsastamaan ja ponin pitäisi oppia sietämään niitä!

Vitsi mikä tynnyri

4 kommenttia:

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)