lauantai 9. toukokuuta 2015

Ekaa kertaa kannuksilla!

  Moikka! Tänään ajattelin kertoa teille vähäsen perjantain vuokrauksesta. Laitoin ekaa kertaa kannukset jalkaan ikinä. Tai oonhan mä niitä testannut, mutta en ratsastanut niillä. En tiedä yhtään, laitoinko ne edes oikein, mutta ainakin ne näytti ihan ookoolle. Tosin ne näyttivät vähän hassulta, kun mulla ei ole saappaita vaan pelkät jodhpurit.
  Kuvista vielä sen verran, älkää ihmetelkö miksi osa on maneesista ja osa kentältä. Ensin mentiin kentällä hetki, sitten siirryin maneesiin koska ajattelin etten viitsi laukata kentällä, mutta sitten siirryin kohta kentälle laukkaamaan... :D  Otsikko saattaa hieman hämätä, sillä tosiasiassa Viivi sieti kannuksia ehkä 15-20 minuuttia. En tiedä yhtään, miksi sillä meni hermot! Olin ottanut muutaman laukannoston ja ravaillut vähän. Pysäytin Viivin maneesin keskelle, koska mulla oli Alisalle ja Janinalle jotain asiaa. Kun sitten pyysin Vipsua käyntiin, oli sen reaktio muutama pukki ja luimistelua. Yllä olevasta kuvasta näette hepan reaktion oikein hyvin! Sanoin sitten Janinalle, etten kiusaa heppaa enempää, otetaan kannukset siis pois.
  Verkattuani hetken maneesissa siirryin takaisin kentälle. Ravasin kentällä vielä jonkun aikaa, yrittäen saada vain Vipsua keskittymään, sillä se ei olisi millään malttanut kuunnella minua. Otin muutaman laukannoston, mutta koska kenttä oli sateen jäljiltä vähän märkä ja siinä oli muutamassa kohtaa epätasaisuuksia, en laukannut kuin pitkillä sivuilla. Tässä vaiheessa minulla oli pelkkä ura käytössä, koska siskoni ratsasti paremmassa kunnossa olevassa päädyssä ympyrällä.

Ehkä hieman etupainoinen...  Kun minulle vapautui kentältä parempaa ratsastustilaa (=jäin kentälle yksin) päätin laukata. Koska aika tarkkaan kentän keskellä oli maapuomi, ajattelin harjoitella sunnuntain estevalmennusta varten puomia apuna käyttäen. Tulin puomia ensin molemmista suunnista ympyrällä. Viivi lähti melkein joka kerta puomin jälkeen valumaan ympyrältä pois ja sain olla tosi tarkkana, että se pysyi ympyrällä.
  Jossain vaiheessa keksin, että voisin tulla kahdeksikkoa ja yrittää vaihtaa laukan puomin jälkeen. Vähän niinkuin oltaisiin esteradalla ja kaarteessa pitäisi tulla laukanvaihto. Muutaman kerran saatiin puhdas vaihto, mutta muuten tuli aina ristilaukalle tai vaihdoin laukan ravin kautta.

  Alkuun oli sopivan temmon kanssa hakemista, mutta kun sain Viivin laukkaamaan vähän eteen, lähti "hyppy" puomillekin yleensä sopivasta kohtaa. Näin sopivat ponnistuspaikat melko hyvin, enkä jäänyt omasta mielestäni kauheasti ratsastamaan taaksepäin. Se voi ehkä johtua siitä, että Viiviä sai koko ajan olla pyytämässä eteen.
  Olen kuitenkin tosi tyytyväinen sekä Viiviin että itseeni, tästä on tosi hyvä lähteä valmennukseen! Viivi oli tosi monen pompun jälkeen ihan hiestä märkä. Kun otin satulan pois kävelläkseni loppukäynnit ilman satulaa, mulla kastui mokkapaikkaiset housut läpimäriksi Vipsun hiestä :D. Ihan hyvä, että toi tynnyri saa vähän hikoilla. Tästä se mahanpienennysprojekti pikkuhiljaa starttaa käyntiin!
  Viivi ei ollut tällä kertaa mikään super. Se oli miljoona tsiljoona kertaa parempi, kuin edelliskerralla, mutta silti se ei oikein ollut parhaimmillaan. Vipsulla on varmaan joku keskittymishäiriö tms, sillä perjantaina se ei oikein keskittynyt alkuratsastuksesta mihinkään. No, ehkä ensi kerralla menee taas vähän paremmin :)

5 kommenttia:

 1. Kerkittymishäiriö?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha :DDD kirjoitusvirhe XD korjasin eilen illalla oikeaksi, keskittymishäiriöhän siinä pitäisi lukea!

   Poista
 2. vähäks oot nolo ku et ratsastanu koko aikaa kannuksilla

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)