tiistai 26. toukokuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille

  Kavioilla -blogin Nea haastoi mut tekemään hevosaiheisen haasteen. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset: Lisää alla oleva kuva postaukseesi, vastaa kymmeneen alla olevaan kysymykseen ja perustele vastauksesi. Haasta sitten vähintään kolme muuta blogia.


1. Hevoset vai ponit?
Auts, vaikea kysymys heti alkuun! Tykkään molemmista paljon, mutta sanon hevoset, koska ne ovat minulle sopivamman kokoisia kuin ponit. Ponitkin on kyllä superihania ♥

2. Kenttä vai maneesi?
Tavallaan molemmat, mutta sanon silti kenttä. Meidän tallilla kenttää ei huolleta talvisin ollenkaan, joten maneesikausi on yleensä tosi pitkä. Sitten kun kenttä keväällä on ratsastuskunnossa, haluaisin ratsastaa siinä koko ajan. Maneesikin on kyllä kiva varsinkin huonolla säällä.

3. Koulu, esteet vai maasto?
Jaa-a. Esteet ja maastoilu on todella kivaa vaihtelua, kun varsinkin näin tuntiratsastajana ei pääse usein esimerkiksi maastoon. Rakastan esteiden tuomaa vauhtia, mutta toisinaan kouluratsastus on ihanaa.

4. Raippa vai kannukset?
Raippa. Oon ratsastanut kerran kannuksilla, eikä siitä jäänyt kovin hyviä muistoja. Kunhan Viivi vain oppisi sietämään kannuksia, niin ne saattavat jopa kiilata raipan ohi. Mun mielestä raippa nimittäin on välillä tiellä ratsastaessa!

5. Suojat vai pintelit?
Mua pidetään varmasti ihan outona, kun vastaan pintelit. Tykkään ihan superpaljon kääriä pinteleitä. Siitä tulee jotenkin kouluratsastajamainen fiilis. Estetunneille ei kuitenkaan tulisi mieleenkään laittaa pinteleitä, vaan silloin suojat vievät voiton.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
En osaa sanoa. Molemmille on omat käyttötarkoituksensa ja hyvät sekä huonot puolet. Esteillä käytän lyhyttä raippaa ja muulloin aina ponimittaista kouluraippaa. Vastaan siis keskipitkä.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Ehdottomasti laumassa. On eri asia, jos talvella hevoset on kengässä ja hokitettu, mutta meidän tallilla on vain kengättömiä hevosia. Hevoset viihtyvät aina paremmin isolla laitumella lajitoverin seurassa, kuin yksin.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Mulla ei oikeastaan ole kokemusta yksityistalleista, joten sanon ratsastuskoulu. Yksityistalleilla minulle tulee usein sellainen tunne, että olen koko ajan hevosenomistajien tiellä jne. Ehkä olisi eri asia jos omistaisin hevosen yksityistallilla. Ratsastuskoulu on mielestäni kiva paikka, tapaan uusia ihmisiä ja saan auttaa muita ja ratsastaa monenlaisilla hevosilla.

9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
Haluaisin oman hevosen, mutta koska en saa vastaan vuokrahevonen. Varmaan suurin unelmani olisi saada oma hevonen. Tällä hetkellä täytyy tyytyä vuokrahevoseen, mutta onhan sekin ihan hyvä vaihtoehto.

10. Lempihevonen?
Blogini lukijat ja kaverini varmaan tietävät vastauksen tähän kysymykseen. Lempihevoseni on ehdottomasti Luce. Sen edelle ei mene yksikään hevonen, ikinä, missään.

Huh, siinäpä lista kysymyksiä joihin sain nyt vastattua!
Haastan mukaan vielä seuraavat blogit:

http://haaveitahevosista.blogspot.fi/
http://pinkun-ja-inkun-life.blogspot.fi/
http://welifedream.blogspot.fi/
http://janinajou.blogspot.fi/

4 kommenttia:

 1. Kyselit postaus ideoita edellisessä postauksessa (tai sitä edellisessä?) niin ois kiva saada video tai videopostaus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain videota voisin ehkä tehdäkin :)

   Poista
 2. Hyvin toteutettu postaus! Ihana ku kirjotit noi lyhyesti nii jakso lukee + keksit kaikkiin! :)

  VastaaPoista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)