sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesäloman ekat treenit

  Moikka! Lauantaina koulun päättäjäisten jälkeen suuntasin pyörällä tallille ratsastamaan. Janina saapui ystävällisesti tallseuraksi ja kuvaamaan, joten kaikki kuvat ovat c. Janina. Olisin halunnut menä Viivillä ilman satulaa, mutta kun en löytänyt tallin omistajaa mistään kysyäkseni, päädyin sitten treenaamaan kouluratsastusta, joka osoittautuikin hyväksi vaihtoehdoksi.

Tähän ekaksi täytyy laittaa muutama studiokuva, joita otettiin. Jaksoin muokata riimunnarun pois mutten taustaa tummemmaksi :D!


  Hain Viivin tarhasta ja syöttelin sitä tallin pihassa ehkä viisi minuuttia, kunnes Janina tuli. Sidoin Viivin kentän aitaan kiinni ja harjattiin heppa ulkosalla. Pyörähdettiin vielä tallin käytävällä laittamassa varusteet päälle ja eikun kentälle.

  Nousin selkään ja lähdin kävelemään alkukäyntejä. En ollut suunnitellut ratsastusta mitenkään, enkä aklukäyntienkään aikana suunnitellut mitään. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat tuntumalle ja muutaman pysähdyksen, jonka jälkeen nostin ravin ja Viivi sai ravailla vähän miten huvittaa puolipitkällä ohjalla.  Ravissa taas keräsin pikkuhiljaa ohjaa tuntumalle ja aloin ratsastaamaan kunnolla. Viivi toimi molempiin suuntiin ihan kivasti, ja ajattelin vielä alkulämmittelyksi vähän laukkailla uraa pitkin niin, että Viivi saa taas mennä aika vapaasti.
  Perjantaina sisko kertoi tosi hyvän niksi miten nostaa laukka hevosella. Normaalistihan monet, niinkuin minäkin, nostaa laukan sekä sisä- että ulkopohkeella. Sisko oli kuullut joltain, että hevonen nostaa laukan jopa helpommin siirtämällä pelkän ulkopohkeen ihan taakse ja olla tekemättä sisäjalalla mitään. Täytyihän mun kokeilla, vaikka epäilin aluksi toimiiko niksi hevosella joka nostaa herkästi vastalaukan. Tosin siskolla oli ollut ratsuna nuori hevonen joka nostaa vielä Viiviäkin helpommin väärän laukan.
  Pakko hehkuttaa, että pelkällä ulkopohkeella laukka nousi jopa paremmin kuin molemmilla pohkeilla. Ja joka kerta tuli myötälaukka. Miksei kukaan ole aiemmin kertonut tällaista kikkaa nostaa laukka?

Laukkaamisen jälkeen otin hetkeksi jalustimet pois jaloista ja ravailin ilman niitä sekä otin muutaman laukannoston. Kauaa en ilman jalustimia jaksanut mennä, koska keskityin niin paljon ratsastamiseen että melkein unohdin hengittää. Siksi kylkeen alkoi pistää ja otin jalustimet jalkaan ravatakseni taas kevyttä ravia. Käykö kenellekään muulle ikinä noin?


Kuka sanoi, että kyynärpäät pitäisi olla lähellä kylkiä? En ainakaan mä :D
  Pidin pienen hengähdystauon ja pysähdyin hörppäämään juomapullosta vähän mehua. Kävellessäni siinä pyysin Janinaa laskemaan yhden esteen puomeiksi, ja laittamaan ne laukkavälein. Hetken kävelyjen jälkeen nostin taas laukan ja aloin tulemaan puomeja.
  Viivi kiihdytteli puomeille ja minulla oli täysi työ yrittää pitää se käsissä. Tulin puomia niin kauan, että Viivi pysyi joten kuten normaalissa harjoituslaukassa. Puomien väli oli juuri sopiva kun tultiin sitä reippaassa mutta kuitenkin hallitussa laukassa.

Iloinen heppa


    Laukkasin vielä molempiin suuntiin. Pätkittäin Viivi tuntui tosi hyvältä ja se laukkasi ihan kivasti. Laukkasin niin, etten mennyt ihan toiseen päähän kenttää kun siellä oli pieniä epätasaisuuksia. Viivi ei olisi millään halunnut kääntyä ennen päätyä ja se oli vähän kuuro ulkopohkeelle. Muuten laukassa Viivi oli kyllä pitkästä aikaa tosi kiva kun se laukkasi välillä ihan nätissä muodossa.

  Laukkaamisen jälkeen ravasin vielä loppuraveja puolipitkällä ohjalla ihan rennosti eteen alas tyylillä. Lopuksi pyysin Viivin käyntiin ja annoin sille pitkät ohjat. Viivi oli kyllä tosi kiva, enkä ihan tuntia sillä ratsastanut, vaan ehkä noin 45 minuuttia. Lopetin kuitenkin aika ajoissa koska olin laiska ja Viivi oli niin kiva ratsastaa.
  Lopuksi laitan tähän vielä uusimman rakennekuvan, joka on otettu 30.05. Kerrankin saatiin Viivistä kuva, jossa se seisoo ryhdikäästi. Onhan tuo maha vielä aika pyöreässä kunnossa, ja varmaan isonee vielä kun laidunkausi alkaa. Täytyykin tästä lähtien alkaa ottamaan vaikka kerran kuussa rakennekuvaa ja katsoa miten hevosen läskit ja lihakset muokkaantuu. Viivi on nyt aika tuhdissa kunnossa, mutta onhan sille lihastakin tullut sitten viime vuoden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)