tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ilo irti kesästä

Operaatio pyydystä hevonen laitumelta

  Heii! Blogissa on ollut viime viikko vähän hiljaista, kun olin rippileirillä. Kaksi postausta laitoin ajastukselle ja ne Blogger julkaisi automaattisesti ollessani pois koneen ääreltä. Mutta nyt, kun vihdoin olen kotona päätin tulla jakamaan muutaman kuvan ja kertomaan vähän kuulumisia! Tänään tiistaina pääsin melkein kahden viikon tauon jälkeen hyppäämään hevosen selkään. Alku ei kuitenkaan sujunut ilman ongelmia.

  Kuvittele, että sinun pitäisi hakea laitumelta, jossa on neljä hevosta, yksi niistä. Luulisi homman olevan helppo, sillä laidun ei ole kovin suuri. Voin kertoa, että tehtävä oli melko vaikea. Heppaporukka juoksenteli ilman mitään kiirettä ympäri laidunta, muutaman laukkaspurtinkin ottivat ja sitten ainakin kymmenen minuutin houkuttelun jälkeen sain Cuman kiinni ratsastusta varten."Ota kiinni jos saat!"

Kiinni on!


Nää kaverit sai hepulin kun Cuma lähti.


  Kun Cuma oltiin saatu kiinni ja hevonen oli varustettu ratsastuskuntoon, oli aika lähteä maneesille. Mentiin maneesissa, vaikka oli hyvä keli, mutta seinät Cuman kanssa eivät ole yhtään huono juttu! Menin aluksi liinassa jonkun aikaa, että sain Cuman rennoksi ja ravaamaan rauhallisesti. Kun päästiin liinan päästä pois, aloitettiin ensin käynnissä tulemaan kolmikaarista kiemuraa molempiin suuntiin.
  Pian päästiin nostamaan taas ravi, ja tällä kertaa ohjeeksi sain tulla ravissa kolmikaarista ja tehdä jokaisen kaaren päähän voltti. Cuma meni yllättävän rauhallisesti, vaikka yleensä se on melkoinen hätähousu.  Kolmikaarisen jälkeen tehtiin pohkeenväistöä niin, että lähdettiin pitkän sivun ekalta kiljaimelta pohkeenväistössä keskihalkaisijalle. Keskihalkaisijalla suoristus ja taas seuraavan pitkän sivun alusta sama homma. Tehtävä sujui oikein hyvin, Cuma tajusi heti mitä siltä pyydän ja väisti hienosti. Tosin sain vähän kommenttia siitä, että Cuma väistää takaosa edellä ja sitä pitäisi korjata. Sain muutamassa väistössä korjattua ongelmaa ihan hyvin.

  Lyhyen juoma- ja käyntitauon jälkeen jatkettiin laukalla. Tehtiin pohkeenväistöä edelleen, mutta seuraavalle pitkälle sivulle laukkaa. Koska Cuma on vielä vähän raaka ja toisinaan huono nostamaan laukkoja, sain lopuksi laukata pääty-ympyrällä, joka sujuikin oikeaan kierrokseen oikein hyvin.
  Vasempaan kierrokseen mentäessä Cuma ei ensin millään halunnut liikkua, ja sain toden teolla pyytää sitä liikkumaan ja nostamaan laukka. Kun sain laukan nostettua, tamma laukkasi oikein nätisti ja reippaasti.  Lopuksi ravattiin vielä pidemmällä ohjalla  kolmikaarista ja sitten koko uraa pitkin. Olen Cumaan tositosi tyytyväinen, sillä se on ollut tähän mennessä minulle melko haastava enkä ole liiemmin tykänyt siitä. Tänään Cuma kuitenkin osoitti, että se osaa kulkea nätisti sinkoilematta vähän väliä sinne sun tänne ja välillä se oikeasti keskittyi apuihini ja vastasi niihin haluamallani tavalla! Hieno tyttönen!

  En muuten yhtään tiedä, mikä näissä maneesikuvissa on vikana kun ovat niin tummia. Laitoin asetukset mielestäni hyväksi, mutta ilmeisesti suljinaika oli niin lyhyt että kuvat ovat aika tummia ja niistä tuli huonolaatuisia muokattuani niitä. Ehkä ensi kerralla muistan laittaa suljinaikaa pikkaisen pidemmäksi ennenkuin ojennan kameran kaverille ja sanon että siinä on hyvät asetukset voit huoletta kuvata.

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia voisitko tehdä joskus taas videopostauksen tai videon :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin tehdä videota heti, kun saan kameran jolla voi ottaa videota. Tietysti voin yrittää ottaa kännykällä jotain videota :)

   Poista
 2. Tosi kivoja kuvia! Voisitko kuvata videota taas jossain vaiheessa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Niinkuin yllä olevaan kommenttiin vastasin, voin yrittää kuvata kännykällä jotain videota mutta en lupaa mitään!

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)