maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ratsastamassa pitkästä aikaa

  Moi! Viimeisestä kunnon kuulumispostauksesta on vierähtänyt aikaa jo vaikka kuinka paljon. Tosin eipä mulla ole ollut mitään kirjoitettavaakaan. Olen käynyt vain Vivelyn koulu- ja estekisoissa ja lauantaina käytiin Alisan kanssa Vermossa katselemassa valokuvaamassa poneja. Vermon kuvia en ajatellut ainakaan vielä laittaa tänne blogiin, koska tuntuu että kuvapostauksia on ollut jo aivan liikaa. Tänään maanantaina kuitenkin pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan ja siitä saattekin postausta.


  Kentälle mentäessä aloitettiin sillä, että tutustuttiin kentän laidalle ilmestyneisiin maneesin remonttitarvikkeisiin, joita Viivi piti superpelottavina. Muutaman kerran talutin Viiviä rakennustarvikkeiden ohi molempiin suuntiin, ennenkuin se piti lautapakkauksia ihan normaaleina juttuina. Tosin tuulessa lepattavat muovit olivat edelleen aika kamalia.

  Kun pääsin selvään asti, aloitin heti taivuttelemaan Viiviä käynnissä koska se oli ehtinyt jo kävellä hyvän aikaa. Lyhyehkön käyntityöskentelyn jälkeen pyysin Viivin raviin ja ravailin sillä pitkän aikaa eteen-alas tyylillä. Viivi venytti hienosti ylälinjaansa, mutta aina rakennustarvikkeiden ohi mennessä se vähän jännittyi ja piti taas aloittaa rennoksi ratsastaminen alusta. Onneksi Viivi ei kauaa pelännyt lautapakkauksia vaan pystyttiin jatkamaan ratsastusta ihan normaalisti.
  Ravailujen jälkeen nostin laukan ja laukkasin Viivillä hetken niin, että se sai mennä missä muodossa halusi. Laukan jälkeen Viivi oli selvästi helpompi ja miellyttävämpi ratsastaa. Se alkoi myödätä paremmin, mutta ajoittain keräsi kaulaansa liian lyhyeksi ja kulki suunnilleen turpa etujalkojen välissä. Sain kuitenkin ratsastettua Viiviä vähän aktiivisemmaksi jolloin pääkin nousi ylemmäs.

  Ravasin ilman jalustimia harjoitusravia, ja sen jälkeen jalustinten kanssa. Nyt kun oon paljon mennyt ilman jalustimia harjoitusravia niin Viivin ravissa on paljon helpompi istua. Vaikka eihän sen ravi edes ole kovin isoa. Päädyin vielä vähän laukkaamaan ja sen jälkeen annoinkin Viiville jo pitkät ohjat jotta se saisi loppuravien ajan taas venyttää kaulaansa.

  Tulipas vähän lyhyt ja tönkkö postaus :/. Mutta sainpahan nyt päiviteltyä blogia vähäsen. Kesällä postauksia tulee harmillisen vähän, koska ratsastuskouluissa ei ole kesäisin tunteja ja hevosetkin suurimmaksi osaksi lomailevat, joten ratsastamassakaan en käy säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Postaustoiveita saa nyt antaa niin paljon kuin haluaa, jotta saadaan tämä blogi pidettyä aktiivisena vielä loppu kesäloman ajan. Kauhistus, nyt kun ajattelin niin eihän koulujen alkuun olekaan enää kuin muutama hassu viikko!

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja kiva postaus! Mua vain jäi häiritsemään, että miksi tuolla ratsullasi on tuollainen remmi kaulassa(tai no oikeastaan niskassa)? :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivillä on kaulassa joku ötökkäpanta tms, jonka pitäisi karkoittaa ötököitä. En itse tuon tehoon oikein usko, mutta en voi sitä poiskaan ottaa kun ei ole minun hevonen :D Eipä tuosta kyllä mitään haittaakaan ole ollut joten antaa olla :-)

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)