perjantai 7. elokuuta 2015

Kilpajuoksu paarmojen kanssa

  Maanantain vuokrauksessa juostiin Viivin kanssa kilpaa paarmojen kanssa. Tai oikeastaan Viivi juoksi kutittavia ja purevia ötököitä karkuun. Alkukäynnit kävelin maasta käsin ja tein Viivin kanssa taas erilaisia maasta käsin -harjoituksia. Peruutus sujui muutaman toiston jälkeen jo paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, mutta Viivi meinasi välillä lähteä omille teilleen kun se ei olisi halunnut kävellä auringon paisteessa paarmojen seassa :D Maasta käsin jutuista on muuten ehkä tulossa videota, kun Janina ystävällisesti pyynnöstäni videoi vähän meidän harjoituksia. Katsotaan siis millaista materiaalia sieltä tulee!
    Nousin selkään ja vähän aikaa käveltyäni nostin ravin ja ravasin Viivillä pitkällä ohjalla pääty-ympyrällä. Molempiin suuntiin ravaamisen jälkeen nostin laukan ja laukkailin puolipitkällä ohjalla kevyessä istunnassa ympyrällä. Muutamalla raipan näpäytyksellä sain Viivin kulkemaan reippaasti eteen, joka oli tarkoituksenikin.

  Otin sitten Viivin käyntiin ja pysäytin sen kentän laidalle, johon tallin omistaja oli tullut. Aikamme rupateltuamme Viivi päätti että nyt riittää ja alkoi hyppiä ja pukittaa paikallaan kun paarmat kiusasivat sitä (ihanaa ratsastaa noin herkällä hevosella). Kun viimein pyysin Viivin raviin, se lähti kuin ohjus ravaamaan täysillä paarmoja karkuun.
  Käytiin pyörähtämässä maneesissa, mutta remontin ja erilaisten koneiden jäljiltä pohja oli todella kova ja epätasainen, kun sitä ei oltu vielä lanattu. Todettiin maneesi huonoksi vaihtoehdoksi, koska siellä ei voinut kunnolla edes ravata ja siirryttiin takaisin kentälle.
  Nyt, kun Viivi liikkui omalla moottorilla eteen, osittain toki ötököiden vauhdittamana oli sillä ratsastaminen todella mukavaa! Välillä otin jalustimet pois jaloista ja laukkasin koko uraa pitkin ilman jalustimia. Pätkittäin Viivi tuntui tosi hyvältä ja pitkästä aikaa laukassakin saatiin tosi hyviä pätkiä. Jostain syystä parhaat pätkät eivät kuitenkaan tallentuneet kameraan asti, joten tyydytään näihin ravikuviin, joissa ei niissäkään ole mitään vikaa!

  Laukkaamisen jälkeen ravailin vielä vähän ilman jalustimia ja jalustimien kanssa lyhyemmällä ohjalla, ennenkuin annoin Viiville pitkät ohjat loppuraveja varten. Loppukäynnit talutin taas Viiviä koska koin sen paremmaksi vaihtoehdoksi, eikä tarvinnut istua Viivin oudoissa askelissa kun se huitoi jaloillaan paarmoja pois samalla kun käveli :D
2 kommenttia:

  1. Teidät on haastettu! :) http://kavioilla.blogspot.fi/2015/08/haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, toteutan sen heti kun ehdin :)!

      Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)