maanantai 3. elokuuta 2015

Vuokraamassa

Niin omaperäinen otsikko että ihan naurattaa.

  Tämän viikon perjantaina suuntana oli taas talli ja vuokraus. Ensin vähän arvottiin että mennäänkö vai eikö mennä koska välillä satoi vettä kuin saavista kaatamalla. Päädyttiin lopulta lähtemään ja koko matkan aikana ei satanut onneksi kuin muutama tippa vettä.

  Ensimmäisenä käytiin tietysti hakemassa päivän ratsut sisälle harjaukseen. Viivi antoi (onneksi) helposti kiinni. Sillä ei ollut riimua päässä enkä ollut ottanut tyhmänä sitä mukaan, joten kiepautin vaan riimunnarun hevosen kaulan ympärille. Onneksi Viivi on tottunut siihen että sitä talutetaan joskus ilman riimua ja hepo kävelikin koko matkan talliin nätisti.

Ihana Blogger pilasi taas kuvian laadun totaalisesti :(

  Ratsastamaan päästiin onneksi maneesiin, sillä monen päivän sateen jälkeen kenttä oli yhtä kuravelliä. Kokeilin tällä kerralla vähän erilaista tapaa lämmitellä Viiviä, eli pitkin ohjin kävelyn jälkeen pitkin ohjin ravia, jolloin en oikeastaan vaikuttanut hevoseen muuten kuin vauhdin kannalta. Seuraavaksi laukkasin vielä pitkin ohjin. Tätä tein siis molempiin suuntiin, ennenkuin otin Viivin käyntiin ja keräsin ohjat tuntumalle.
  Käynnissä Viivi tuntui heti alkuun tosi kivalta ratsastaa, se käveli aktiivisesti mutta kuitenkin rennosti. Käyntityöskentelyn jälkeen pyysin Viivin raviin ja aloin ravaamaan sillä hakien vain rentoutta. 

  Ihan rennosti Viivi kulkikin, ainoastaan maneesin toia ssa päädyssä ollut avantti oli vähän pelottava ja sitä piti joka kierroksella vähän pysähtyä ihmettelemään. En tehnyt mitään ihmeellistä, kunhan vain ravailin ympyröillä ja uralla. Pitkillä sivuilla yritin tehdä vähän alkeellisia ravilisäyksiä, ja ainakin peilin kautta katsottuna ne onnistuivat ainakin pikkuisen.   Olin ottanut jo alussa raipan pois, kun ajattelin etten tarvitse sitä. Kävelytauon jälkeen Viivi oli kuitenkin jostain syystä ihan kuuro pohkeelle, sen sai kyllä askellajista toiseen mutta vauhti oli kuin etanalla. Otinkin sitten raipan pois ja kerran vähän napakammin sillä näpäytin, ja johan alkoi löytyä hevosesta liikettä!
  Laukassakin Viivi eteni niin ihanan reippaasti, etten enää viitsinyt kuin olla kevyessä istunnassa ja antaa hevosen mennä, nyt kun se kerrankin liikkui ainakin melkein oma-aloitteisesti noin hyvin eteen. Muuten laukassa Viivi ei ollut niin kiva ratsastaa, mutta ihan kohtalainen kuitenkin.
  Ihan lopuksi Viivi sai vielä ravailla pitkässä muodossa vähän isompaa ravia, ennenkuin otin sen käyntiin. Hyppäsin alas selästä ja taluttelin Viiviä loppukäyntien ajan tehden samalla pieniä maasta käsin harjoituksia.
  Haluaisin saada Viiville opetettua maasta käsin ainakin avut käynti, ravi, peruuta ja seiso. Mitään temppuja kun Viiville ei saa opettaa niin nuo nyt antaa kuitenkin tekemistä vähäksi aikaa :) Käynnin ja ravin Viivi ymmärsi jo aika hienosti, mutta peruutus tuotti jonkin verran päänvaivaa. Jospas Viivi kuitenkin oppisi nuo kaikki avut, niin voisin tehdä samalla tavalla sen kanssa kun Lucenkin, eli päästin hevosen ratsastuksen jälkeen irti kun aloin kerätä lantakasoja tai puomeja pois ja poni seurasi perässä. Olisi noin vaan niin paljon helpompaa, kun nyt Viiviä saa hinaamalla hinata perässä kun se ei vaan ymmärrä miksi pitää kantaa puomeja tai talikkoa samaan aikaan kun sitä taluttaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)