torstai 18. elokuuta 2016

Taas kakkonen

Sunnuntaina 14.8 oli jälleen kisapäivä. Starttasin Viivin kanssa luokassa KN-special, jota onkin tullut ratsastettua kuluneen kesän aikana todella monta kertaa. Tavoitteeksi olin asettanut ratsastaa radan ilman unohduksia, vaikka äidille sanoinkin että kyllä mä sen sinivalkoisen ruusukkeen haluan. Vaikka sitä ei tullutkan, olen silti ihan tyytyväinen.

Viivi oli ollut yön ulkona, joten se oli vähän jäykkä verkassa. En ihan saanut heppaa ratsastettua avuille niin kuin olisin halunnut, ja se vähän näkyi radalla.Verryttelin Viiviä arviolta noin 40 minuuttia. Koko ajan satoi vettä, ja vaikka minulla oli sadetakki päällä kastuin silti... Yritin parhaani mukaan suojautua sateelta, etten tulisi enempää kipeäksi, mutta ulkokentällä kaatosateessa se ei ihan ollut mahdollista :D
Hieman ennen kuin minut kuulutettiin radalle, heitin sadetakin pois ja ratsastin pari kierrosta ravia. En ollut verrytellyt Viiviä mitenkään superpitkään ja varmaan puolet verkasta vaan käveltiin pitkin ohjin ympäri kenttää!

Kuvat radalta ovat kuvakaappauksia videolta!
Maneesissa Viivi tuijotti ensin vähän aikaa katsomoa, sillä se oli ihan ääriään myöten täynnä katsojia. Aiemmissa kilpailuissa maneesin katsomossa on ollut vain muutama (innokas) radan katsoja. Oikeastaan havahduin vasta maneesissa siihen todelisuuteen, että Viivi oli jäykkä ja minun olisi pitänyt verrytellä sitä hieman eri tavalla. Siinä vaiheessa on kuitenkin myöhäistä, kun tuomari viheltää lähtömerkin.
Linja alkutervehdykseen oli aavistuksen vino, sillä käänsin vähän liian myöhään. Saatiin siitä huimat 6 pistettä. Ensimmäisestä loivasta kiemurasta ja keskiravista lävistäjällä saatiin 6,5 pistettä. Viivi ei tosiaan ollut ihan parhaimmillaan eikä se lähtenyt keskiraviin ihan niin isosti kuin olisi voinut. Syytän edelleen huonoa verryttelyä!


Raviohjelmasta saatiin aika tasaisesti 6-7 pistettä, mutta toiselta lävistäjältä saatiin vain 5,5 pistettä, koska Viivi käveli kolmen askeleen sijaan viisi askelta. Olisin tietty voinut pyytää vähän napakammin eteen mutta ratsastettu mikä ratsastettu.
Laukkaohjelmaan sen sijaan olen todella tyytyväinen. Laukkaohjelmasta saatiin 6,5-8 pistettä, ja tuo kasi tuli harjoituslaukassa lävistäjällä, jossa M-kirjaimessa siirryttiin raviin. Tuomarin kommenttina kohdassa on "Tahdikas laukka, pehmeä siirtyminen". Viimeisen laukkalävistäjän jälkeen en saanut Viiviä ihan napakasti käyntiin ja se jatkoi muutaman askeleen ravilla, jonka takia saatiin kohdasta 5 ja kommenttina huomautus raviaskelista.
Lopputervehdykseen ratsastin niin suoraan kuin vain kykenin ja se kannatti - saatiin nimittäin kasi ja tuomari oli huomannut suoran linjani, sillä pöytäkirjassa lukee "erittäin suora!". Yleisvaikutelman pisteet olivat 6,5-8 pistettä, joissa kahdeksikko tuli ratsastajan asennosta ja istunnasta. Tuohon pisteeseen olen todellakin tyytyväinen! Ilmeisesti ratsastuksenopettajamme puuttuminen istuntaani on tuottanut tulosta.Radan jälkeen en ollut ihan varma, menikö se hyvin vai huonosti. Sanoin vain, että ihan ookoo, ei mikään super mutta ei huonokaan. Sijoitusta en todellakaan jäänyt odottamaan. Vaan niinhän siinä sitten kävi, että radan kokonaispisteiksi tuli 170 ja prosenteiksi muutettuna tasan 68%. Noilla prosenteilla menin luokkani johtoon ja lopussa yksi ratsastaja meni ohitseni. Sijoituin siis luokassani toiseksi, omaksi ja todennäköisesti myös monen muun yllätykseksi.

Tyytyväinen täytyy olla. Hevonen teki kyllä töitä ja kuunteli ratsastajaa sen minkä pystyi. Ratsastajan olisi vaan pitänyt verrytellä vähän enemmän taivutellen niin oltaisiin ehkä voitettu luokka... Ihan hyvä sijoitus silti 13 lähtijän luokassa. :)


On se vaan hieno ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)