tiistai 20. kesäkuuta 2017

Jos olisin saanut valita Allin nimen

Jos minä olisin saanut valita Cuman varsalle nimen, ei varsasta olisi tullut Alli. Koska nimenvalinta oli kasvattajan eikä minun päätettävissä, en siihen luonnollisestikaan päässyt vaikuttamaan. Pikkuinen oli saanut nimen jo ennen kuin ehdin itse edes ehdottaa mitään. (Vaikka edelleen luulen ettei minun mielipiteelläni olisi ollut mitään väliä - ja miksi pitäisi olla?)


Jos minä olisin saanut valita Allin nimen, siitä olisi tullut Samba. Ai miksi? Tässäpä muutama hyvä syy.

1. Varsan sukupuoli ei, luonnollisesti, ollut tiedossa ennen syntymää. Samba olisi ollut sopiva nimi sekä orille että tammalle. Jos ihan rehellisiä ollaan, mietin nimiä lähinnä tammavarsalle sillä olin vakuuttunut siitä että Cuma varsoo punaruunikon tammavarsan. Punaruunikkoa ei tullut, mutta olisihan Samba sopinut punarautiaallekin varsalle!

2. Allin isän nimi on Tangou Prinz, joten Samba olisi hyvin jatkanut tanssiteemaista nimeä seuraavalle sukupolvelle. Mietin muitakin tanssiteemaisia nimiä enemmän tai vähemmän tosissani. Toinen vaihtoehto tanssinimeksi olisi ollut Salsa. Toisaalta sitten olisi pitänyt antaa muutamalle muullekin varsalle tanssiaiheinen nimi, sillä eihän vain yksi varsa voi saada tanssinimeä ja muut ei!

3. Sukupuolineuraaliuden ja nimiteeman jatkuvuuden lisäksi Samba oli mielestäni kiva nimi senkin takia, että jos varsa yhtään perisi emänsä luonnetta olisi Samba varmasti hyvä nimi. Mielestäni Samba kuvaisi hyvin vauhdikasta ja itsepäistä otusta. Totta puhuen, vauhtia Allilta kyllä löytyy! Se tuntuu myös olevan luonnostaan esiintyjä, joka kai olisi hyvä ominaisuus sambatanssijallekin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)