torstai 25. tammikuuta 2018

Mitä Cuman nimi tarkoittaa?

Kesällä kerroin siitä, mikä Allin nimeksi olisi tullut jos olisin saanut päättää. Tällä kertaa paneudumme tarkemmin Cuman nimeen. Olen joskus maininnut blogissani, että Cuma tarkoittaa puolan kieleltä suoraan suomeen käännettynä hinausköyttä (ainakin google kääntäjän mukaan, tiedä sitten onko siihen luottamista). Olen miettinyt, ettei kasvattaja oikeasti ole voinut antaa varsalle nimeksi hinausköysi. Sukelsin netin syövereihin ja lähdin tutkimaan, mitä kaikkea cuma voikaan tarkoittaa.

Vanhalla englannin kielellä Cuma on tarkoittanut vierasta ja tuntematonta. Chilen "slangilla" Cuma tarkoittaa riiviötä tai yhteistä. Onhan C vähän riiviö. ;) Turkiksi Cuma tarkoittaa perjantaita. Cuma siis oikeasti tarkoittaa monilla eri kielillä jotain! Koska tämä lista oli vähän tylsä, päätin sukeltaa vielä syvemmälle etsimään.


Löysin nettisivun, jossa pystyi selvittämään mitä nimesi kertoo sinusta. Syötin hakukenttään Cuman ja sain varsin mielenkiintoisia vastauksia (omalla englannin taidollani vapaasti suomennettuna) : "Olet iloinen ja ystävällinen. Haluat olla koko ajan menossa ja olet ajoittain kärsimätön ja impulsiivinen." Voi että, miten nämä kuvaavatkin hyvin Cumaa! Se on aina kovin kiltti ja ystävällinen, mutta vauhtia ja kärsimättömyyttä löytyy turhankin paljon.
"Osaat ilmaista itseäsi ilolla." Hmm. Tästä en olisi niinkään varma! "Hätätilanteet voivat saada esiin intuitiivisia kykyjä konfliktin tai tilanteen korjaamiseksi. Paineen alla muutut luovaksi." Jälkimmäinen lause sai minut naurahtamaan ääneen. Jos Cumaa paineistaa ratsastaessa liikaa, se alkaa kehittää omia ratkaisujaan, eli yleensä lähtee täysillä eteenpäin tai pysähtyy eikä liiku mihinkään. Kerrassaan luovaa.

Aymaran kielellä Cuma tarkoittaa puhdasta ja virheetöntä. Aymaralaiset asuttivat Argentiinan pohjoisosia jo ennen inkojen aikaa. Nyt he ovat levittäytyneet Etelä-Amerikan altiplanoalueelle. Tämä yksinkertainen sana ilmaisee aymaralaisten halua pitää ympäristö puhtaana ja virheettömänä myös tuleville sukupolville. Laitumella möyrineestä Cumasta ei aina ensimmäisenä tule mieleen puhdas, eikä täysin virheetönkään. Oli miten oli, tätä nimitutkimusta oli hauska tehdä!


Oletko sä koskaan yrittänyt selvittää, mitä hevosesi nimi tarkoittaa?

4 kommenttia:

 1. Oho, sähän ootkin tehnyt aika perusteellisen selvityksen tämän nimen suhteen! Nää oli jopa aika mielenkiintoisia ja hauskoja lukea! :D Itse en ole ikinä edes miettinyt, mitä liikutushevoseni nimi mahtaa tarkoittaa, ehkä nyt siis olisi aika! :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mulle tuli yhtäkkiä mieleen tsekata google kääntäjällä, tarkoittaakohan Cuman nimi puolaksi jotain. Ei tarkoittanut ainakaan mitään järkevää, joten olihan mun pakko tehdä lisätutkimusta. :D

   Ja hei, tsekkaa omassa nimitutkimuksessa tää sivu, mistä löysin Cumankin nimestä juttua: http://www.sevenreflections.com/name-numerology

   Poista
 2. Tää oli tosi mielenkiintoinen ja hauska teksti! En kyllä itsekään usko, että joku pistäisi varsansa nimeksi hinausköysi :D Mulla on muuten mennyt ihan ohi tuo allin nimi, mitäs sä olisit sille keksinyt ja miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on se postaus missä puhun Allin nimestä: http://siivetonpegasos.blogspot.fi/2017/06/jos-olisin-saanut-valita-allin-nimen.html :)

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)