maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ratsastushousuviidakossa

Vuosien saatossa minulla on ollut vaikka kuinka paljon erilaisia ja erivärisiä ratsastushousuja. Tummansininen on luottoväri ja varma valinta, mutta en silti halua täyttää kaappiani pelkästään tummansinisillä housuilla.
Ratsastus, tuo ah niin ihanan halpa harrastus! Muutama postaus takaperin mainitsin etsineeni netistä uusia ratsastushousuja. Eipä vaan ole löytynyt. Eri nettikaupoista löytyy varmasti satoja, ellei tuhansia ratsastushousuja, enkä minä löytänyt niistä sopivia, joten piti lähteä fyysisesti kaupoille. Etukäteen katsottuna kaikissa ratsastushousuissa tuntui olevan jotain vikaa. Kokosin itselleni muutaman kohdan muistilistan shopailun helpottamiseksi:

Kriteeri 1: hinta alle 100€
En varmasti ole ainoa, joka ostoksia tehdessä katsoo tuotteen hintaa. Ovatko 170 euroa maksavat housut jotenkin paremmat, kuin 70 euroa maksavat? En oikein usko, että kaikissa tapauksissa kahden eri housumallin ero olisi sataa euroa. Nehän näyttävät keskenään miltei samalta! Miksi maksaa tuhottoman paljon kuluvasta käyttötavarasta, jotka ovat muutaman vuoden kuluttua puhki kulutetut ja taas joutuu ostamaan uudet. En vain tajua.

Kriteeri 2: väri ruskea tai beige
Ei valkoisia housuja, joissa kaikki lika näkyy heti. Ei myöskään tummansinisiä, koska sellaiset minulla jo on. Ei pinkkejä, sillä melkein kaikki ratsastuksessa käyttämäni paidat ovat pinkkejä, enkä halua pukeutua kokopinkkiin. Ei vihreitä, ei keltaisia, ei oransseja, eikä ehkä mustiakaan. En haluaisi olla ratsastushousujen värin suhteen liian vaativa, mutta joku raja sentään siinäkin suhteessa.

Kriteerit 3 ja 4: sukkapuntit ja grippi(koko)paikat
Täytyy olla sukkapuntit ja grippipaikat. Kaikista muista ehdoista olen valmis joustamaan, mutta en näistä kahdesta. Tarrat housunlahkeissa ovat aivan kamalat ratsastussaappaiden kanssa, ja niille sanonkin ehdoton ei. Saappaista en luovu. Mokkapaikkaiset housut tuntuvat olevan niin last season ja sen verran taidan minäkin trendien mukana kulkea, etten sellaisia aio ostaa. Grippipaikkaiset housut ovat kokemukseni perusteella paljon mukavammat jalassa. Lisäksi haluaisin housujen olevan korkeavyötäröiset, istuvat ja mukavat jalassa.

Kivat varusteet hymyilyttävät enemmän kuin huonot ja rumat!
Okei, Hööksille lähdettiin sovittamaan erilaisia ratsastushousuja nämä kolme kriteeriä mielessä. Edulliset ruskeat ratsastushousut grippipaikoilla ja sukkapunteilla. Ei mahdoton tehtävä, mutta ehkä hieman haastava. Shoppailu on yleensä helpompaa silloin, kun tietää mitä haluaa, ja nyt minä tiesin.

Mitä Hööksiltä sitten tarttui mukaan? Siniset housut ilman sukkapuntteja. Hinta alitti budjettini ylärajan muutamalla kympillä ja grippipaikatkin löytyvät. Löysin omaa silmääni miellyttävät ratsastushousut, vaikka täydellisten ratsastushousujen kriteereistä täyttyikin vain puolet. Näiden housujen kohdalla en yllättänyt pelkästään perheenjäseniäni vaan myös itseni. Löysin jopa muutkin ostoslistallani olleet varusteet, joten reissu Hööksille ei ollut missään nimessä turha. Hieman kallis vain.

Sisätiloissa housujen kuvaaminen oli todella vaikeaa, joten koin paremmaksi vaihtoehdoksi lainata kuvat Hööksin sivuilta.

2 kommenttia:

 1. Itsekin etsin harmaita housuja hiukan epäaktiivisesti todella pitkään, oikeastaan jopa vuoden! Nyt kuitenkin vihdoin löysin sopivat, joihin olen tyytyväinen :D Minullakin oli housuja etsiessä tarkat kriteerit ja niistä en halunnut tinkiä :D Mahtavaa, että säkin löysit kuitenkin miellyttävät housut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden? Eikä! D: Toisaalta onhan se niinkin, että hyviä ja täydellisiä housuja kannattaa odottaa. Onneksi säkin viimein löysit uudet housut. :) Itse nettikauppoja selatessani huomasin, ettei harmaita ratsastushousuja ollut saatavilla hirveästi. Sinisen ja ruskean eri sävyt taitaa olla nyt in.

   Mullakaan ei ollut tarkoituksena tinkiä postaukseen kirjaamistani kriteereistä, mutta housuja sovittaessa totesin, etteivät toisen malliset housut olleet yhtä hyvät jalassa, eikä näistä ollut saatavilla ruskeaa. Mut onhan tuo sininen aika päheä, sopivan värikkäät nostamaan treenimotivaatiota entisestään! ;)

   Poista

Cuma ja Viivi eivät ole omiani, vaan ratsastuskoulun hevosia. :)